[Turisterne skal blive lidt længere

Læs mere
Fold sammen
Danfoss Universe bliver den store turistmagnet på Als, når den åbner i det nye år med et forventet besøgstal på 160.000. Men familier med videbegærlige børn skal opholde sig længere tid i Sønderborg-området end blot nogle timer i oplevelsesparken i Nordborg.

Ferieregion Sønderborg begynder efter et par års forberedelse sit virke 1. januar, og organisationen samler dermed turistinitiativerne i de syv kommuner, der også indgår i den nye storkommune med 76.000 indbyggere.

- Vi er naturligvis meget spændte på tilstrømningen til Danfoss Universe, og det bliver min opgave at skabe tilbud, så vi kan holde på turisterne, siger lederen af Ferieregion Sønderborg, turistudviklingschef Lisbet Holm Møller.

Hun er i spidsen for en organisation på ni medarbejdere fordelt på turistkontorer i Sønderborg, Gråsten, Nordborg, Augustenborg og Sydals, hvoraf de tre førstnævnte er helårs- og de to sidste sæsonbureauer. Selv om kræfterne samles, har politikerne i de syv kommuner valgt at bevare den decentrale struktur, der også indbefatter turistforeninger i de hidtidige kommuner.

Medlemmer af turistforeninger skal fungere som græsrødder i et turistudviklingsråd, hvor også repræsentanter for turisterhvervet er med til at bære det overordnede ansvar for ferieregionen.

Flere turister

Ud over Danfoss Universe, der appellerer perfekt til den primære målgruppe for Ferieregion Sønderborg, børnefamilierne, bliver områdets historie, naturen og beliggenheden ved den dansktyske grænse vigtige elementer i bestræbelserne på at tiltrække 10 pct. flere turister i 2006.

Der skal således udvikles en række fyrtårne med udgangspunkt i disse værdier.

Lisbet Holm Møller blev ansat 1. maj og kom med solid baggrund inden for turist- og rejsebranchen, blandt andet med salg og marketing for SAS Radisson-hotellerne i Aalborg og København og12 års ophold i udlandet som guide og destinationschef.