Trustpilot-stifter: En børsnotering er lig med begrænsninger

Peter Mühlmann vil med egne ord blive overrasket, hvis hans virksomhed, Trustpilot, bliver børsnoteret i 2016, som der ellers er spekuleret i. Det er en mulighed, siger han. Men den vil også være lig med begrænsninger.

Peter Holten Mühlmann, direktør Trustpilot. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix Danmark Pressemateriale

Danske Trustpilot er stormet frem de seneste år. Virksomheden, der gør sig i brugeranmeldelser på internettet, er midt i en udenlandsk ekspansionsfase, og er af flere blevet udpeget som en mulig børskandidat. Blandt ejerkredsen er der endda blevet peget på 2016 som året, hvor det kan ske.

Berlingske har i en stribe dugfriske TV-interview spurgt ind til stifter og direktør Peter Mühlmanns oplevelser, erfaringer og visioner med den heftigt voksende IT-virksomhed. Men når det kommer til muligheden for en børsnotering, så skinner den 33-årige iværksætters naturlige beskedenhed igennem. Han vil ikke love mere, end han kan holde.

Det udstråler hans svar på spørgsmålet »er det i 2016, du går på børsen med Trust-pilot« da også.

»Det vil overraske mig,« siger han lattermildt og uddyber:

»Jeg kunne godt tænke mig at skabe en virksomhed, der kan børsnoteres. For så har du skabt en sund virksomhed for alle. Men det er ikke et personligt mål for mig.«

TV: Hvor meget vækst skal der til for at retfærdiggøre Trustpilots underskud?

 

Peter Mühlmanns fokus er da også den bane, som en svulmende startup-virksomhed som hans ofte bliver anbefalet at følge. Det handler grundlæggende om at sætte sig på et marked. Produktet skal blive kundernes førstevalg. Hvis det sker, så er forventningen, at pengene følger efter.

Derfor er børsnoteringen ikke et mål i sig selv. Men verden er ikke sort/hvid, fremhæver han.

»Jeg har lidt blandede følelser om det. Det er jo en præstation, og det giver adgang til endnu mere af den kapital, som du skal bruge til at vokse endnu mere. Omvendt så giver det også nogle begrænsninger,« siger han.

I den forbindelse henviser Peter Mühlmann til de overvejelser, som en af verdens allermest feterede iværksætterikoner har gjort sig. Han fremhæver Paypal-opfinderen og Tesla-stifteren Elon Musks efterrationaliseringer.

»Han prøver med Tesla og SpaceX virkelig at få børsnoteringen så sent som muligt. Han synes, at det kvartalsfokus, man får som børsnoteret, ikke er sundt for virksomheden,« siger Peter Mühlmann og vender blikket indad:

»Jeg er ikke erfaren nok til at vurdere, hvornår det rigtige tidspunkt er. Derfor koncentrerer jeg mig om at få en struktur, der er så sund, at vi kan gøre det. Så må det være en beslutning derfra, om man så bør gøre det.«