Trustpilot henter markant investering

Iværksættervirksomheden Trustpilot har netop rejst 75 millioner kroner i investeringskapital­ til at udvide globalt og sikre kvaliteten.

Stifterne af Trustpilot, Peter Holten Mühlmann (tv) og Anders Tjørnelund Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af årets absolut største kapitalforhøjelser herhjemme er kort før årsskiftet gået til iværksættervirksomheden Trustpilot, der siden 2007 har forsynet internettet med brugeranmeldelser af alt lige fra forsikringsselskaber til vinduespudsere. Ti millioner euro svarende til knap 75 millioner er blevet tilført virksomheden fra Index Ventures.

Ifølge Jannick Nytoft, adm. direktør i DVCA, den danske venture- og kapitalfondsforening, er det »en af årets meget store investeringer«. Kapitalindskuddet medfører, at stifter og direktør i Trustpilot, Peter Mühlmann, ikke længere har den bestemmende ejerandel i virksomheden.

»Med investeringen fra Index er vi klart kommet med i den europæiske top. Det svarer lidt til, at man som fodboldhold har fået en af de allerbedste trænere fra Champions League,« siger han om den nye ejerstrukturs betydning for den fortsatte globale udvidelse af virksomheden.

Planen er, at virksomheden i det nye år vil styrke sig globalt med et kontor i USA og eventuelt et kontor i Asien, hvis forretningen er til det. Samtidig vil virksomheden øge indsatsen ude i Europa, men det bliver stadig med base i København.

Ifølge Ben Holmes, partner hos Index Ventures, der tidligere har investeret i Skype og Just-Eat, er Trustpilots koncept i »særklasse«. Han glæder sig til at hjælpe virksomheden til at blive »den globale leder på området«.

Stadig underskud

Virksomheden kom ud med et underskud på godt 11,5 millioner kroner i 2011, men planen er heller ikke at balancere indtægter og udgifter endnu. Virksomheden vil udnytte en »god mulighed« i markedet nu og her.

»Vi skal sætte ind med vores helt store internationaliseringsryk, før der er andre, der gør det, og vi kommer for sent til festen,« siger Peter Mühlmann.

Trustpilot blev i oktober kritiseret af blandt andre DRs forbrugerprogram Kontant. Angiveligt har det været for nemt for erhvervsdrivende at gå ind og give deres egen virksomhed gode anmeldelser.

»Det er den anden fede ting ved den her investering. Nu får vi nogle virkelig store muskler til at angribe den problematik,« siger Peter Mühlmann og fortsætter:

»For den eneste grund til, at brugerne benytter sig af Trustpilot, er, at der er troværdighed forbundet med det. Derfor kommer vi også til at sætte endnu større fokus på at skabe et produkt, der har maksimal værdi for slutbrugerne.«

Trustpilot har i forvejen to danske investorer, Northzone og Seed Capital. Virksomheden havde rejst 37,5 millioner kroner inden investeringen fra Index Ventures.