Trump reagerer på kinesisk boykot: Fastfryser Huawei-godkendelser

Handelskrigen raser stadig. Her til morgen meldte Donald Trump ud, at han dropper at lempe USAs sanktioner mod den kinesiske telegigant Huawei.

Huawei har siden maj været på USAs sortliste af sikkerhedsmæssige årsager. Det betyder, at amerikanske virksomheder har brug for en særlig licens, hvis de skal sælge varer til Huawei. Fold sammen
Læs mere
Foto: REUTERS/Kevin Lamarque

I slutningen af juni meldte Donald Trump ud, at amerikanerne ville løsne landets sanktioner mod den kinesiske televirksomhed Huawei. Men det kommer ikke til at ske lige foreløbigt, melder Det Hvide Hus ud i en optrapning af handelskrigen mellem USA og Kina.

Det skriver Bloomberg.

Huawei har siden maj været på USAs sorte liste af sikkerhedsmæssige årsager. Det betyder, at amerikanske virksomheder har brug for en særlig licens, hvis de skal sælge varer til Huawei. 50 amerikanske virksomheder har anmodet om en sådan godkendelse, og handelsminister Wilbur Ross sagde i sidste uge, at man var i gang med at kigge på eventuelle godkendelser.

De 50 virksomheder tæller bl.a. Xilinx Inc. og Micron, som offentligt har opfordret USA til give dem mulighed for at genoptage deres forretninger med Huawei. De hævder, at deres produkter let kan handles i andre lande, hvilket gør forbuddet både ineffektivt og skadeligt for industrien.

Men processen med godkendelserne er nu frosset fast. Det sker som en reaktion på, at Kina tidligere på ugen besluttede at boykotte amerikanske landbrugsvarer, skriver Bloomberg.

Handelskrigen eskalerede for alvor, da Trump i sidste uge meldte ud, at han vil indføre en takst på ti procent af den samlede kinesiske import på 300 milliarder dollar fra 1. september. Sidenhen har Trumps finansministerium formelt betegnet Kina som en valutamanipulator.

Forsinkelserne med licensgodkendelserne betød, at Huawei-leverandørerne Micron Technology Inc. og Western Digitals aktie faldt med 2,2 procent som reaktion på nyheden.