Trump-rådgiver kan blive verdens mest magtfulde økonom: »Det er Garys, hvis han vil have det.«

Her er de vigtigste ting, du skal vide, før du begynder din dag. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du kun behøver at læse én artikel fra morgenstunden for at været helt opdateret.

REUTERS/Jonathan Ernst Fold sammen
Læs mere
Foto: JONATHAN ERNST

Godmorgen og velkommen til et nyhedsoverblik, hvor vi allerede nu kan afsløre, at USA's præsident, Donald Trump, kommer til at fylde en del.

Men vi lægger ud herhjemme, hvor Erhvervsministeriet får kritik efter at have mørklagt en korrespondance med Nordea om bankens ønsker til et eventuelt nyt hovedkvarter i Danmark.

1
Ministerium mørklægger forhandlinger med Nordea om hovedkontor i Danmark

Erhvervsministeriet har mørklagt store dele af korrespondancen med Nordea om storbankens ønsker til blandt andet skatteforhold, hvis hovedkvarteret rykkes til Danmark. Det rejser kritik af manglende åbenhed om de vilkår, de danske myndigheder forhandler med storbanken om.

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag.

- eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

2
Dansk tøjdynasti jagter ny omsætning

Familien Ginsborg, der ejer flere danske tøjbutikker og rettighederne til Converse-sko i Danmark, jagter nye forretningsområde i deres søgen efter vækst.

Det skriver Børsen.

Når familien til august lukker den 1.500 kvadratmeter store Deres-butik på Strøget i København begynder et nyt kapitel for familien Ginsborg, der har en pengetank på knap en halv mia. kr.

»Vi er en handelsvirksomhed, og det skal vi også være fremover. Vi har vores eget brand, Sparkz, samt ejerandele i Maria Black Jewellery og barnestolsfirmaet Nomi, men vi er åbne over for nye muligheder takket være en robust egenkapital,« siger Mike Ginsborg, 44, der fortæller, at familien er åbne over for at se på nye koncepter indenfor mode, smykker og sko.

3
Formel 1-feltet kan komme til København i 2020

Kevin Magnussen og resten af Formel 1-feltet kan komme til komme til København i 2020.  I hvert fald har et konsortium med den tidligere videnskabsminister Helge Sander og rigmanden Lars Seier Christensen i spidsen fået godkendelse til at gå videre med en rute i indre København af amerikanske Liberty Media, der ejer Formel 1. Det viser en aktindsigt, som Jyllands-Posten har foretaget hos Københavns Kommune.

4
Udskifter Trump verdens mest magtfulde økonom? »Det er Garys, hvis han vil have det, og jeg tror, han vil have det«

Det har længe været kendt, at USA's præsident Donald Trump ikke er den største fan af landets centralbankchef Janet Yellen. Under præsidentvalgkampen anklagede Trump blandt andet Yellen for at holde renten nede for at sminke billedet af Barack Obamas resultater, ligesom han lovede at fyre hende som centralbankchef.

Det har han ikke gjort endnu, men ifølge Politico.com er det usandsynligt, at hun bliver genvalgt til endnu en periode som centralbankchef til næste år.

I stedet hælder Trump til at udpege chefen for USA's nationale økonomiske råd, Gary Cohn, der er Trumps tætte økonomiske rådgiver og som har en fortid i den absolutte top af investeringsbanken Goldman Sachs.

En af Politico republikanske kilder, der angiveligt er tæt på udvælgelsesprocessen siger: »Det er Garys, hvis han vil have det, og jeg tror, han vil have det.«

5
Trumps E-mail sag skabte bølgegang på Wall Street

Efter flere dages ballade om et møde med en russisk advokat i Trump Tower 6. juni sidste år offentliggjorde Donald Trump Jr., præsidentens ældste søn, tirsdag en eksplosiv e-mailkorrespondance angiveligt velvidende, at den alligevel ville slippe ud før eller siden.

En e-mail fra 3. juni 2016, der blev sendt til Donald Trump Jr. forud for mødet med advokaten, viser, hvordan en af faderens tidligere russiske forretningsforbindelser blev kontaktet af en højtstående embedsmand i den russiske regering, der tilbød Trumps kampagne smuds på faderens modstander under valgkampen, Hillary Clinton.

»Hvis det er, hvad du siger, så elsker jeg det,« svarede Trumps søn. Nyheden sendte de amerikanske aktier i S&P 500-indekset ned med ca. 0,4 pct. tirsdag eftermiddag, men markedet rettede sig senere, da den republikanske leder af Senatet, Mitch McConnell, udskød sommerpausen to uger, hvilket signalerer fremskridt for den republikanske dagsorden i Kongressen.

Det sker på markederne

De asiatiske aktiemarkeder ligger blandet onsdag morgen, efter at Wall Street formåede at vende et nye negative nyheder om USA's præsident Donald Trumps påståede forbindelse med Rusland, mens investorerne ser frem til centralbankchef Janet Yellens redegørelse for Federal Reserves pengepolitik over for politikerne i Washington.

Det skriver Ritzau Finans.

Nikkei- og Topix-indekset i Japan falder 0,6 pct. og på det kinesiske fastland er tendensen blandet. Shanghai Composite falder 0,2 pct., mens det tekniktunge CSI 300-indekset stiger 0,1 pct., og Hongkongs Hang Seng-indeks øger 0,8 pct.

Det sker i dag

  • kl 10.30: Arbejdsløshed i Storbritannien, juni
  • kl 11.00: Industriproduktion i Eurozonen, maj
  • kl 16.00: Fed-chef Janet Yellen taler i Repræsentanternes Hus
  • kl 20.00: Fed udgiver Beige Book