Troels Lund Poulsen varsler opgør med erhvervsstøtte

Troels Lund Poulsen vil omdanne de danske erhvervs-støtteordninger til generelle skattelettelser for virksomheder. Resten af blå blok støtter op om idéen.

Foto: Martin Sylvest. Erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen (V), vil finansiere lettelser i selskabsskatten med midler fra erhvervsstøtten.
Læs mere
Fold sammen

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) vil de miliardstore erhvervstilskud til livs, skriver Børsen.

Der gives årligt direkte og indirekte støtte for 24 mia. kroner til erhvevslivet , og det er dette milliardbeløb, som Troels Lund Poulsen ønsker at omdanne til generelle lempelser.

»Det påhviler mig som minister at komme med et bud på, hvordan vi kan lave en sanering af det meget store tocifrede mlliardbeløb, vi bruger på direkte og indirekte erhvervstilskud for i stedet at bruge pengene på generelle lempelser,« siger Troels Lund Poulsen.

Tanken bag er, at det i højere grad skal være markedet, der vælger fremtidens vindere. Hvordan tallene kommer til at se ud, og hvor meget selskabsskatten vil kunne sænkes, bliver præsenteret med skattereformen i foråret.

Troels Lund Poulsen kan hente støtter både hos Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og De Konservative. Det giver ministeren flertal i Folketinget.