Transportministeren i Femern-krig med entreprenører

Magnus Heunicke presser entreprenører til at komme med billigere Femern-løsninger, efter priserne på projektet stiger igen.

Foto: FEMERNå A/S/HANDOUT. En modeltegning af den Femernforbindelse, der bare blive dyrere og dyrere. FEMERNå A/S/HANDOUT/Scanpix
Læs mere
Fold sammen

Femern-projektet, som skal forbinde Danmark og Tyskland fra 2021, støder på nye problemer, efter transportminister Magnus Heunicke siger stop for forhøjede priser fra entreprenørerne. Det skriver Børsen.

Transportminister Magnus Heunicke er utilfreds med, at prisen på projektet i de nyeste bud fra entreprenørerne er steget med 8,9 milliarder. Han vil kun gennemføre projektet, hvis prisen bliver sænket. Den samlede pris skønnes nu at lande på 64,4 milliarder kroner i alt.

»Det er klart utilfredsstillende. Og det er vigtigt, at de, der byder, forstår budskabet: Det er ikke realistisk at gennemføre det her projekt med så høje priser,« siger transportministeren.

Entreprenørfirmaet Aarsleff, som tilhører et af de konsortier, der har budt på forbindelsen, mener ikke, at prisen kan sænkes betydeligt, med mindre der kommer projektændringer. Konflikten mellem transportministeren og entreprenørerne betyder, at arbejdet formentligt mindst forsinket et halvt år.

Det vurderes, at der kan spares penge på at udvide anlægstiden fra seks til otte år, og forbindelsen vil dermed først stå klar i 2023. Det mener Foreningen af Rådgivende Ingeniører fører til prestigetab i Danmark.

Oprindeligt skulle forbindelse være færdig i 2018, men den tid er altså blevet udskudt et par gange af forskellige grunde.