Træk momsen fra ved hotel- og restaurantbesøg

Et politisk flertal giver nu virksomheder lov til at trække den fulde moms fra ved hotel- og restaurantbesøg.

Læs mere
Fold sammen
Der tegner sig et politisk flertal for at give danske og udenlandske virksomheder muligheder for at trække hele momsen fra ved hotelbesøg, forretningsmiddage og konferencebesøg i Danmark.

I dag kan virksomhederne kun fratrække 25 procent af momsen svarende til 6,25 procent af det samlede køb. I mange lande omkring os, bl.a. Sverige og Tyskland, kan virksomhederne trække hele momsen fra, når de går til konferencer, på restaurant og benytter hoteller. Derfor har de svenske og tyske hoteller og konferencearrangører et godt argument over for virksomhederne.

Dermed kan også den kriseramte danske hotel- og restaurationsbranche se frem til at få en stor politisk håndsrækning efter sommerferien. Den danske hotelbranche har i årevis forgæves efterlyst momsregler i stil med de svenske og tyske, og nu ser det ud til, at et politisk flertal bestående af Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne er klar til at imødekomme ønsket.

- Virksomhedernes momsfradrag ved hotel- og restaurantbesøg er noget af det, som jeg meget gerne vil kigge positivt på. Der er gode argumenter for at ændre det. Det bliver svært at finde pengene, men vi kan få konkurrenceproblemer i forhold til vores nabolande, hvis vi ikke giver bedre fradragsmuligheder, siger Venstres turismeordfører, Hans Christian Thoning.

Markant lavere vækst

Politikerne skal efter sommerferien tage stilling til en lang række rammebetingelser for dansk turisme, der i mange år har haft markant lavere vækst end landene omkring os.

En arbejdsgruppe på tværs af 11 ministerier har de seneste måneder analyseret rammevilkårene, og her har moms på hotel- og restaurantydelser været et væsentligt emne.

Arbejdsgruppens konklusioner bliver formentlig først offentliggjort i september, men ifølge Berlingske Business’ oplysninger viser analyserne, at det vil koste omkring 2,0 mia. kr. at give virksomheder fuldt fradrag for momsen på hotel- og restaurantydelser.