Torsdagens obligationer: Skuffende fransk auktion trak renten i vejret

Overraskende svag efterspørgsel efter lange franske statsobligationer på en auktion torsdag formiddag trak tæppet væk under de europæiske obligationsmarkeder, som kastede sig ud i heftige rentestigninger hen over eftermiddagen.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation kravlede helt op i 0,75 pct., som var 11 basispoint højere end slutniveauet onsdag eftermiddag og 10 basispoint højere end kort efter starten torsdag.

Samme markante stigninger på 9-11 basispoint sås på de store europæiske markeder, og i Tyskland trak den tiårige rente for første gang i 17 måneder over 0,5 pct.

 

Også i USA sås pæne rentestigninger.

 

Ud over den aktuelle impuls fra den franske auktion afspejlede rentestigningerne, at markedsdeltagerne har noteret sig, at centralbankerne kloden rundt strammer retorikken i retning af nedtrapning af økonomiske stimuli.

 

Hos Den Europæiske Centralbank (ECB) bemærkes en ændring mod reduktion af opkøb af aktiver og måske endda en senere rentestigning. Og i USA er der allerede gang i normaliseringen af renteniveauet.

Ny inspiration kan handlerne vente, når den vigtige amerikanske jobrapport for juni offentliggøres fredag eftermiddag. Her ventes en stigning i antallet af job uden for landbruget på 177.000.