Torsdagens obligationer: Renterne bakkede i volatilt marked

De danske statsrenter faldt torsdag, hvor der var voldsom volatilitet blandt aktierne.  Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De danske statsrenter faldt torsdag, hvor der var voldsom volatilitet blandt aktierne.

Det fik investorerne til i stedet at søge i ly i den relative sikkerhed i statspapirerne, hvilket gav løftede kurser og dermed faldende renter.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme faldt med 4 basispoint til 0,46 pct. I takt med en klar bedring på aktiemarkedet ud på dagen, blev rentefaldene dog også begrænset gradvist.

Fra nøgletalsfronten var der et par større offentliggørelser fra USA ud på eftermiddagen, hvor særligt inflationstallene for september tiltrak sig opmærksomhed.

Netop et opadgående pres i inflationen har nemlig på det seneste været med til at presse de amerikanske statsrenter i vejret, hvilket også har været en væsentlig udløsende faktor for turbulensen blandt aktierne.

Inflationen aftog dog mere end ventet i september, hvor forbrugerpriserne på årsbasis steg med 2,3 pct., mens økonomerne havde ventet en fremgang på 2,4 pct. efter prisstigninger på 2,7 pct. måneden inden.

Kerneforbrugerpriserne, der fraregner fødevare- og energipriserne, steg 2,2 pct. i september i forhold til et år forinden. Økonomerne havde her ventet et løft på 2,3 pct.

Et andet tal viste lidt flere nytilmeldte ledige i sidste uge end ventet.

/ritzau/FINANS