Torsdagens obligationer: Renten presset op fra flere kanter

Pæne rentestigninger prægede torsdagens obligationsmarkeder i Europa og i USA understøttet af den amerikanske renteforhøjelse onsdag aften og udtalelser fra centralbankchefen, Janet Yellen.

Også en øget tilslutning til en britisk renteforhøjelse i den stadigt mere splittede monetære komite i Bank of England medvirkede til stigende obligationsrenter, sammen med en håndfuld amerikanske nøgletal der i overvejende grad overraskede positivt.

I London passerede en toneangivende tiårig rente 1,0 pct. med en stigning på 9 basispoint til 1,02 pct. ved dansk lukketid. Og herhjemme steg renten på den tiårige toneangivende statsobligation til 0,53 pct. eller med 6 basispoint i forhold til lukkeniveauet onsdag aften og med 2 basispoint i forhold til renteniveauet torsdag middag.

Yellens udtalelser gik på, at centralbanken fastholder udsigten til endnu en renteforhøjelse i år og tre næste år.

Og i Bank of Englands rentekomite er der nu tre medlemmer ud af otte, der støtter en renteforhøjelse. Men komiteen holdt i denne omgang renten uændret.

Nøgletallene fra USA omfattede blandt andet aktivitetsindeks fra Federal Reserve Bank of Philadelphia og Empire Manufacturing-indekset fra New York, og begge overraskede positivt. Og tilgangen af nytilmeldte ledige i sidste uge viste sig lidt lavere end ventet.