Torsdagens obligationer: Renten fortsatte til himmels

Det danske obligationsmarked var torsdag nok en gang præget af stigende statsrenter, og det samme gjorde sig gældende i det meste af Europa.

Herhjemme steg renten på den toneangivende tiårige statsobligation til 0,65 pct., hvilket var otte basispoint over onsdagens lukkeniveau og 11 over tirsdagens.

 

På de resterende europæiske obligationsmarkeder er flertallet af statsrenterne ligeledes steget de seneste dage, efter at chefen for Den Europæiske Centralbank (ECB), Mario Draghi, tirsdag gav udtryk for, at den i øjeblikket meget lempelige pengepolitik snart kan blive reduceret.

 

Det blev siden fuldt op af udsving i onsdagens obligationshandel, da unavngivne kilder i markedet fortalte, at der måske var sket en misforståelse af Draghis budskab tirsdag. I sidste ende gav forvirringen dog ikke andet end mindre skvulp i de overordnede rentestigninger.

 

- Det er vores vurdering, at markedet på ingen måde har misforstået Draghi, men måske har vi overfortolket ham, skriver færøske Banknordik i en markedskommentar.

 

Fra nøgletalssiden var der torsdag nyt om særligt den amerikanske økonomi. Blandt andet viste den tredje opgørelse over væksten i landets bruttonationalprodukt, BNP, at stige mere end ventet i første kvartal af 2017.

BNP-væksten endte på 1,4 pct. - målt i forhold til kvartalet før men opgjort på årsbasis - mens økonomer adspurgt af Bloomberg News havde sat næsen op efter en stigning på 1,2 pct.

Første revision af BNP-væksten havde vist et facit på 1,2 pct. I fjerde kvartal af 2016 var der en vækst på 2,1 pct. målt på samme basis.