Torsdagens obligationer: Renten fortsatte op

København.

Renten på det danske obligationsmarked simrede let det meste af torsdagen omkring uændret, men endte en spids højere og fortsatte dermed retningen fra de foregående dage - op.

Stigende forventninger til en renteforhøjelse på den amerikanske centralbanks næste rentemøde 14.-15. marts, har de seneste dage været med til at løfte obligationsrenten fra under 0,50 pct.

Renten på den danske statsobligation med udløb i 2027 endte onsdag med at stige med 7 basispoint til 0,55 pct., og torsdag lukkede den i 0,57 pct.

Flere ledende medlemmer af Federal Reserve har udtalt, at renten er klar til at stige. Dette gælder også, selv om den amerikanske regering endnu ikke har fremlagt sin skattereform. Blandt andet noterede New York Feds topchef, William Dudley, der har permanent stemmeret i rentekomitéen, Federal Open Markets Committee, tirsdag, at scenariet for en snarlig stramning af pengepolitikken er blevet "langt mere overbevisende."

Sandsynligheden for en renteforhøjelse på mødet i den pengepolitiske komité er skudt i vejret til 80 pct., efter at den tirsdag i sidste uge blot lå på 36 pct., skrev Financial Times onsdag. Bloomberg News skrev torsdag, at den var over 70 pct.

IKKE MANGE NØGLETAL

Markedsdeltagerne fik torsdag formiddag nyt om inflationsudviklingen i eurozonen i februar.

Ifølge Bloomberg ventede analytikerne at se en stigning i inflationen til 2,0 pct. fra 1,8 pct. måneden før. Og sådan blev det. Også arbejdsløsheden for januar endte som ventet på 9,6 pct. som måneden før.

Sidst på eftermiddagen landede der tal for den danske valutareserve i februar. Den steg i februar med 8,8 mia. kr. til 466,6 mia. kr., meddeler Nationalbanken mod estimater fra Bloomberg News om en stigning til 459,0 mia. kr.

Fra USA var der på nøgletalsfronten stille torsdag, hvis der blev set bort det ugentlige tal for nytilmeldte ledige. De overraskede markant og sendte renterne op.

223.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge. Det var dermed færre nytilmeldte ledige end ventet. Ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News var der blandt økonomerne i snit ventet 245.000 nye ledige. Det er det laveste tal siden 1973, da præsidenten i USA hed Nixon.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk