Torsdagens obligationer: Renten fortsætter turen op

Den toneangivende danske rente fortsatte torsdag den stigende tendens, der har gjort sig gældende de seneste handelsdage.

Arkivfoto. Den toneangivende danske rente fortsatte torsdag den stigende tendens, der har gjort sig gældende de seneste handelsdage. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID

Godt nok blev stigningen brudt for en stund, men renten på den tiårige statsobligation med udløb i 2025 endte alligevel med en rente på 0,50 pct. - 3 basispoint højere end onsdagens lukkeniveau.

Det er første gang siden midten af december, at den danske rente har ligget omkring det niveau. I begyndelsen af januar var renten nede at vende omkring 0,26 pct.

Den stigende kurve blev brudt i løbet af eftermiddagen, hvor renten dalede mod 0,46 pct. Dykket var sammenfaldende med et skuffende stort antal førstegangsledige i USA.

259.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge, og det var flere end de ventede 247.000 ledige ifølge Bloomberg News.

De generelt stigende obligationsrenter hænger sammen med god stemning på aktiemarkedet, lyder det fra Tina Winther Frandsen, der er chefanalytiker i Jyske Bank. Hun fremhæver, at det særligt er renter med længere løbetid, som bliver trukket op.

- Den større risikoappetit kan fortsat være med til at trække renterne op, mens nogle investorer formentlig omvendt kan være klar til at holde hånden under obligationerne, skriver hun i en kommentar.

Eftermiddagen bød på yderligere et par amerikanske nøgletal. Ledende indikatorer steg helt som ventet 0,5 pct. i december, mens salget af nye boliger skuffede. Foreløbige indeks for PMI service og samlet overraskede dog positivt.