Torsdagens obligationer: Rentedyk efter skuffende ISM-data fra USA

Der var mismod på aktiemarkederne torsdag - og på obligationsmarkedet tog renten endnu et dyk efter det store rentefald onsdag.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation endte i 0,14 pct., hvilket var 1 basispoint lavere end onsdag, hvor renten faldt med 7 basispoint, hvilket skete på ryggen af skuffende økonomiske data fra Kina.

Og de data blev cementeret af Apple onsdag aften, da koncernen nedjusterede forventningerne til omsætningen i første kvartal på grund af en skuffende afsætning på det kinesiske marked.

Nøgletalskalenderen bød torsdag på flere tal fra den anden side af Atlanten, hvor især de amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i fremstillingsindustrien, ISM, skuffede i december. Tallet endte på 54,1 mod ventede 57,5 fra 59,3 i november.

- Så ramte handelskrigen vist også USA, lyder det fra Helge J. Pedersen, cheføkonom i Nordea, i en skriftlig kommentar.

Kim Blindbæk, der er makroanalytiker i Sydbank, mener, at det er fortsatte renteforhøjelser og svagere økonomiske nøgletal fra den globale økonomi, der har gjort investorerne bekymrede.

- Det skyldes særligt, at rentekurven i USA er tæt på at være inverteret. Det har historisk set været en god indikator for, at en recession kan være forestående indenfor 1-1,5 år, skriver han i en kommentar.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk