Torsdagens obligationer: Italienske euroskeptikere pressede renten

Italien var igen torsdag epicentret for udviklingen i de europæiske renter, der trak markant opad på de sydlige markeder i Italien, Spanien og Portugal, mens niveauerne på de traditionelt mere sikre markeder i Nordeuropa var for nedadgående i eftermiddagens handel.

Læs mere
Fold sammen

For den danske tiårige toneangivende statsobligation sluttede handelsdagen med en rente på 0,35 pct., som var 4 basispoint lavere end lukkeniveauet onsdag eftermiddag og 6 basispoint lavere end ved åbningen af torsdagens obligationshandel.

Et tilsvarende fald sås for den toneangivende tyske rente.

Ikke mindst udnævnelsen af de to euroskeptikere Alberto Bagnai og Claudia Borghi til formænd for henholdsvis finansudvalget i det italienske senat og for budgetudvalget i underhuset i Rom gav rystelser i obligationsmarkedet.

I Italien var renten ved dansk lukketid steget 18 basispoint, mens stigningen i Spanien og Portugal var på 9-10 basispoint.

Også en skuffende opgørelse af det amerikanske Philadelphia Fed-indeks bidrog til renteudviklingen. Indekset lå for juni på 19,9 mod analytikernes forventninger om et indeks på 29,0. Yderligere steg de amerikanske ledende indeks kun halvt så meget som ventet, og forbrugertilliden i eurozonen landede på minus 0,5 mod en forventning om en værdi på 0,0.

/ritzau/FINANS

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk