Torsdagens aktier: Lundbeck trodsede C20-nedtur med rekord

Det danske aktiemarked endte torsdag lavere for tredje dag i træk efter fald i aktier som Nordea og Danske Bank, mens Lundbeck fortsatte sin optur og lukkede i sit højeste niveau nogensinde.

Læs mere
Fold sammen

Eliteindekset C20 Cap sluttede 0,3 pct. lavere i niveauet 1169,80.

Generelt klarede medicinalaktierne sig godt i Europa efter stigninger i den sektor i USA og blandt de amerikanske biotekselskaber onsdag aften. Blandt de danske aktier i den kategori steg særligt Lundbeck, som med et plus på 3 pct. og fem stigninger i træk til 386 kr. satte kursrekord.

- Det er udlandet, der for alvor køber ind i aktien, og den kan være hjulpet på vej af stigningerne i den amerikanske biotek- og medicinalsektor onsdag aften, efter meldinger fra USA om at der arbejdes med en smidigere proces for godkendelse af nye medicinalprodukter, siger senioraktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank til Ritzau Finans.

Genmab klarede sig også godt med en stigning på 2,4 pct. til 1476 kr., og Novo Nordisk trodsede ligeledes nedturen i C20 Cap med en stigning på 0,6 pct. til 292,20 kr.

I bunden af det danske eliteindeks lå Nordea med et fald på 1,6 pct. til 82,25. Bankerne lå generelt lavere i Europa og herhjemme faldt Danske Bank da også 0,9 pct. til 249,30 kr., mens Jyske Bank stak i den anden retning med en stigning på 0,2 pct. til 370.

Vestas var nyhedsaktuel med lanceringen af tre nye kæmpemøller på 4-4,2 megawatt (MW) og en omdøbning af sin 3 MW-platform til en på 4 MW. Det er noget, der vækker begejstring hos analytiker Jacob Pedersen fra Sydbank.

- Med lanceringen af 4 MW-platformen er sandsynligheden for, at Vestas også i fremtiden kan holde fast i de aktuelle rentabilitetsniveauer styrket markant. Det efterlader efter vores vurdering også plads til, at tidligere tiders kursrekorder kan stå for fald, vurderer Jacob Pedersen.

Vestas-aktien kom dog et skridt væk fra kursrekorden denne dag med et fald på 1,1 pct. til 589 kr.

Dong Energy klarede sig endnu dårligere og faldt 1,4 pct. til 303,10 kr. Det skal ses i lyset af, at SEB sænkede anbefalingen af aktien til "sælg" fra tidligere "hold".

Blandt miniputaktierne steg Silkeborg IF med 9,4 pct. til 14 kr., efter at selskabet opjusterede forventningerne til 2017 efter salg af byggeretter.

Desuden blev industrivirksomheden Skako belønnet for en ny ordre med en stigning på 3,9 pct. til 80 kr.