Torsdagens aktier: Chr. Hansen var den tungeste klods i nedtur - KORR

Læs mere
Fold sammen

Med Chr. Hansen-aktien som den tungeste klods trak det danske C20 Cap-indeks torsdag mod dybet på en markedsdag præget af feriefravær af nyheder til at inspirere handlen.

Til gengæld var der geopolitiske spændinger, skuffende amerikanske beskæftigelsestal og markante rentestigninger, som kunne bidrage til lidt bevægelse i sommervarmen. Og det samlede resultat var et dyk for eliteindekset på 0,8 pct. til 1150,93.

Ensom i toppen lå Dong og FLSmidth som eneste aktier i plus - på henholdsvis beskedne 0,1 pct. til 289,80 kr. og marginale 0,02 pct. til 409 kr. - mens det var dagen derpå for Chr. Hansen, som faldt 2,9 pct. til 490 kr. Det skete efter stigningen til rekordhøje 504,50 kr. onsdag, som var kvittering for et kvartalsregnskab, der fik karakteren 12 i aktiemarkedet.

 

- Der er ikke noget negativt nyt ude i dag, så det er efterdønninger fra i går, hvor den måske fik lov til at stige en anelse for meget på resultatet, som absolut var fint, siger Mads Zink, chefaktiehandler i Danske Bank, som forklaring på nedturen for ingrediensaktien.

 

Til gengæld var der overvægt af positive analytikerreaktioner på kvartalsregnskabet. Chr. Hansen fik hævet sit kursmål til 485 kr. fra 440 kr. af det schweiziske finanshus Credit Suisse, der gentog anbefalingen "neutral". Og Société Générale kvitterede for regnskabet med et løft af kursmålet til 505 kr. fra 445 kr. Franskmændene gentog anbefalingen "hold".

 

Hos Nordea forblev anbefalingen "sælg", men kursmålet blev løftet til 390 kr. fra 375 kr., hvorimod SEB sænkede anbefalingen af aktien til "hold" fra "køb", mens Jyske Bank hævede kursmålet til 410 kr. fra 385 kr.

 

ISS SMITTET AF SODEXO

Blandt de selskaber, der blev feteret med bare en smule selskabsnyt, nævner Mads Zink ISS, der faldt 0,9 pct. til 252,80 kr.

 

- Sodexo, som er konkurrent til ISS, var ude med en nedjustering, og det trækker relationer til ISS, noterer han.

 

Den franske konkurrent fremlagde i morgentimerne sit regnskab for tredje kvartal med skuffende vækst og en sænkning af vækstforventningerne til hele 2016/17 for anden gang i indeværende regnskabsår.

 

VESTAS BLEV VRAGET

Op til torsdagens handelsstart meddelte Dong, at det bliver Gamesa Siemens - og altså ikke MHI Vestas - der kommer til at levere havvindmøllerne til Dongs store hollandske projekt, Borssele 1 og 2, på 752 megawatt i Nordsøen.

 

Men beslutningen var ifølge Mads Zink ikke uventet, og vindmølleaktien klarede sig gennem torsdagen med et fald på 0,7 pct. til 615,50 kr.

Samtidig kom der skulderklap til Vestas fra britiske Barclays, der skrev, at Vestas går ud af andet kvartal med flere længder ned til rivalerne, når det gælder momentum på ordreindgangen.

 

Torsdag eftermiddag meddelte A.P. Møller-Mærsk, at alle kritiske it-systemer nu er i drift igen efter hackerangrebet i sidste uge. Nye forretninger kører dermed "næsten som normalt", skrev Mærsk. Blandt andet virker selskabets bookingsystemer, mens track og trace endnu ikke er sluttet til. Mærsks B-aktie faldt 0,1 pct. til 13.120 kr.

 

NETS FLIRTER MED REKORD

Nets fortsatte tilnærmelserne mod rekordniveauet for aktien, som er lig med de 150 kr., aktien blev solgt for ved børsintroduktionen i efteråret.

 

Aktien har været i fremdrift siden mandag, efter at selskabet i weekenden bekræftede, at det har modtaget købshenvendelse, og torsdag blev der lagt 0,5 pct. til prisen, som nåede 148,30 kr. Berlingske Business skrev, at Nets nu har hyret rådgivning hos den amerikanske storbank JPMorgan.

Britiske HSBC har indledt dækningen af betalingsselskabet med et kursmål på 150 kr. og en "hold"-anbefaling.

 

SAS-investorerne fik inspiration fra konkurrenten Norwegian, der præsenterede trafiktal for juli med en stigning på 19 pct. i passagertrafikken målt på antallet af fløjne passagerkilometer. SAS-aktien steg 1,4 pct. til 14,60 kr.

Den lille Cbrain-aktie sluttede dagen 6,1 pct. højere i 45,20 kr. efter oplysning om, at selskabet har indgået en aftale med Finansministeriet om at levere et nyt sags- og dokumenthåndteringssystem baseret på Cbrains F2-system.