Topselskaber snubler på stribe i deres regnskaber

Toppen af dansk erhvervsliv har kurs mod en ualmindelig mat afslutning på 2015.

Foto: Linda Kastrup. En stribe af de største børsnoterede selskaber såsom Novo Nordisk og GN Store Nord har leveret skuffende resultater i 3. kvartal, og de dårlige vibrationer har virket som brændbar væske hældt ud over aktiemarkedet.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Finans.

Det står tindrende klart, efter at en stribe af de største børsnoterede selskaber såsom Novo Nordisk og GN Store Nord har leveret skuffende resultater i 3. kvartal, og de dårlige vibrationer har virket som brændbar væske hældt ud over aktiemarkedet.

- Det er meget forskelligt fra selskab til selskab, hvad årsagen er til, at de ikke lever op til forventningerne. Men en branche, der over en bred kam har oplevet kursfald i kølvandet på regnskaberne, er bankerne, siger Niels Leth, aktieanalysechef hos Carnegie.

Både Danske Bank, Nordea, Jyske Bank, Sydbank og Spar Nord har overrasket kraftigt til den kedelige side i 3. kvartal, og stort set hele sektoren har fået kursklø.

- Bankerne har skuffet gevaldigt på indtægtssiden, siger Carsten Leth, porteføljechef i Nordea.

Foreløbig har omtrent halvdelen af de store børsnoterede danske topselskaber i C20-indekset aflagt regnskab for 3. kvartal, og størstedelen er dumpet.

Ifølge finanshuset ABG Sundal Collier er billedet identisk i hele Norden, hvor 40 pct. af selskaberne indtil videre har skuffet på indtjeningen, ligesom forventningerne til næste års indtjening også er sænket.