Topøkonom: V risikerer elendig pensionsreform

Ifølge tidligere overvismand Torben M. Andersen vil en kommende pensionsreform tage markant skade af kommissionens lukning.

Torben M. Andersen, tidligere overvismand og tidligere formand for den nu lukkede kommission, er dybt utilfreds med lukningen og tror, at det kan skade en kommende pensionsreform. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl

En tidligere overvismand langer nu kraftigt ud efter den nye skatteminister, Karsten Lauritzen (V). Han mener, at der er en overhængende fare for, at man kommer til at lave en meget dårlig pensionsreform, efter skatteministeren lukker pensionskommissionen.

Det skriver Børsen mandag.

Regeringen har nu lukket kommissionen et år før tiden, men de vil bruge materiale fra dens arbejde. Torben M. Andersen, tidligere overvismand og tidligere formand for den nu lukkede kommission, er dybt utilfreds med lukningen og tror, at det kan skade en kommende pensionsreform.

»Risikoen er nu, at man kommer til at mangle overblikket, når pensionssystemet skal laves om. Dermed er der en risiko for, at man igen får lavet en reform, hvor man ikke får tænkt alle effekter igennem og sikret en sammenhæng. Det er problematisk. Det er vigtigt at undgå en zigzagkurs og sikre stabilitet på pensionsområdet,« siger Torben M. Andersen.

For rigtig mange danskere kan det ikke betale sig og spare op til pension, og hele 60.000 selvstændige betaler ikke ind til pension. Det problem kan forblive uløst, hvis regeringen laver en dårlig pensionsreform, og den tidligere overvismand er sikker på, at chencen er større med lukning af pensionskommission.

Kommissionen blev nedsat under den tidligere regering i foråret 2014. Alle de medlemmer af den nu skrottede pensionskommission, som Børsen har snakket med, bakker op om kritikken.