Topdanmark opjusterer trods storm

Oktoberstormen kommer til at koste Topdanmark 200 mio. kr., men det opvejes af et ekstraordinært stort investeringsafkast, og på den baggrund opjusteres forventningerne til årets resultat.

»Det skyldes først og fremmest, at vi har haft et flot investeringsafkast,« siger Topdanmarks administrerende direktør Christian Sagild. Arkivfoto: Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske sommer har været tør og solrig uden voldsomme skybrud, og det burde få et forsikringsselskab som Topdanmark til at juble. Men nej.

Den tørre sommer har i stedet betydet flere store brande særligt i landbruget, og det går udover resultatet for skadesforsikringsforretningen i årets første ni måneder, der falder fra 1.574 mio. kr. i de første tre kvartaler 2012 til 1.199 mio. kr. i samme periode i år.

Dog har forsikringsselskabet opnået et investeringsafkast på 410 mio. kr., der godt nok er en tilbagegang i forhold til sidste år, men stadig er et godt stykke over de 200-300 mio. kr., som Topdanmark regner med ved fremskrivning.

Samlet opnår koncernen et resultat efter skat i årets tre kvartaler på 1.217 mio. kr. mod 1.370 mio. kr. i samme periode 2012.

Det glæder adm. direktør Christian Sagild.

»Jeg synes, at godt 1,2 mia. kr. er et godt resultat. Det er egentlig præget af et tredje kvartal, der er nogenlunde på linje med forventningerne, når det handler om det forsikringstekniske resultat, og så en overperformance på investeringsafkastene, der afspejler sig både i et investeringsresultat, som er bedre, men også et livresultat, der er bedre i forventningerne til hele året,« siger han.

Topdanmarks combined ratio, der viser udgifterne pr. 100 kr. i indtægter, lander på 88,5 mod 88,0 i samme periode 2012.

Topdanmark er ligesom de øvrige forsikringsselskaber ramt af store udgifter til stormen for tre uger siden, men en genforsikring hos andre forsikringsselskaber begrænser Topdanmarks udgifter dertil.

»Stormen, der ramte Danmark 28. oktober, forventes at medføre skadeudgifter for Topdanmark på 450-650 mio. kr. før genforsikringsdækning. Efter genforsikringsdækning og udgifter til blandt andet skadebehandlingsomkostninger forventes stormudgiften at udgøre op mod 200 mio. kr.,« lyder det fra Topdanmark, der har modtaget 28.000 skadeanmeldelser og p.t. har færdigbehandlet tæt på 25 pct. af stormskaderne.

Selv om stormen forventes at koste op mod 200 mio. kr., og det har brændt mere i landbruget end forventet, opjusterer Topdanmark resultatprognosen for hele 2013 med 50 mio. kr. til 1,3-1,4 mia. kr.

»Det skyldes først og fremmest, at vi har haft et flot investeringsafkast. Hertil kommer, at der i tredje kvartal har været færre skybrudsskader end forudsat,« siger Christian Sagild.

Alligevel påvirker stormudgifterne forsikringskoncernens forventninger til årets combined ratio, der ændres til 91-92 mod tidligere 90-91 og 88,1 i 2012.