Topchefer vil give indvandrere indslusningsløn

Over halvdelen af de danske topchefer går ind for indslusningsløn til flygtninge og indvandrere. Arbejdsgiverforeninger mener derimod, at de nuværende ordninger er gode nok.

»Indslusningsløn er en god idé. Det er en god måde at få folk ind på vores arbejdsmarked,« siger Marie Louise Bjerg til Børsen. Foto: Marie Louise Bjerg - Mountain TOP Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For at gøre flygtninge og indvandrere attraktive for arbejdsgiverne, mener 59 procent af landets erhvervsbosser, at en indslusningsløn, som er lavere end den reelle mindsteløn, er en god idé. Det viser en undersøgelse, skriver Børsen.

Marie Louise Bjerg, som er administrerende direktør i Mountain Top Industries, er en af de mange tilhængere:

»Indslusningsløn er en god idé. Det er en god måde at få folk ind på vores arbejdsmarked,« siger hun til Børsen.

Marie Louise Bjerg fortæller, at der allerede nu er ansat flygtninge fra Syrien i virksomheden. Hun vurderer, at indslusningsløn også vil kunne bruges til andre marginaliserede grupper.

Topchefernes positive syn på indslusningsløn sætter arbejdsgiverforeningerne under et stigende pres, når de skal forholde sig til lavere startløn til udlændinge.

Fra Dansk Industri og Dansk Erhverv lyder det, at man ikke er principielt er imod indslusningsløn, men at de nuværende ordninger, som skal få flygtninge ind på arbejdsmarkedet, er gode nok.

Torsdag skal statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mødes med repræsentanter fra erhvervs-, lønmodtager og nødhjælpsorganisationer på Marienborg for at diskutere, hvordan flygtninge kommer i job.