Topchefer vender ryggen til De Konservative

De gider ikke engang stemme på dem mere. Topcheferne, der engang var konservative, har droppet De Konservative og støtter nu Venstre og Liberal Alliance

Formand for det Konservative Folkeparti, Lars Barfoed Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Engang var det så sikkert som solskin om sommeren: Industribosserne, som Kaj Holger på Bella - og i vores egen tid direktørerne i landets betydende erhvervsvirksomheder - de stemte og støttede aktivt Det Konservative Folkeparti.Sådan er det ikke længere. Ifølge en analyse fra Greens Analyseinstitut, gengivet i Børsen i dag, så bakker kun hver femte topchef i dag op om De Konservative. Nu går støtten i stedet til Venstre og Liberal Alliance.

Katastrofalt for partiet

"For De Konservative er det decideret katastrofalt, at de har så lille opbakning. For 20 år siden var De Konservative erhvervslivets parti, og det er her, deres traditionelle base er," siger professor Peter Kurrild Klitgaard fra Københavns Universitet.

I dag er det fire ud af ti topchefer der mener, at Venstre er det bedste parti til erhvervspolitik og jobskabelse. Måske mere overraskende, så har Liberal Alliance ifølge målingen i dag godt fat i hver tredje af landets topchefer."32 pct. er et meget flot tal, og vi skammer os ikke over, at vi kan begejstre borgelige vælgere," siger partiets politiske ordfører Simon Emil Ammitzbøll.

Hos De Konservative ser økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen ifølge avisen ikke den store fare. Selvtilliden er stadig høj. "Det er os, der skaffer resultaterne," mener ministeren.