Topchefer vægter kvalifikationer over nationalitet

Der bliver kigget mere på CV'et end på passet, når danske virksomheder skal ansætte, viser en rundspørge.

Foto: Torben Christensen. Arkivfoto. Danske topchefer foretrækker udlændinge med de rigtige kvalifikationer end danskere uden.
Læs mere
Fold sammen

Lidt groft sagt lyder det således fra danske topchefer: hellere en klog udlænding end en dum dansker. Ifølge en meningsmåling vil hver anden topchef herhjemme nemlig hellere ansætte en kvalificeret udlænding end at oplære en dansker, mens kun 27 procent vælger det modsatte, skriver Børsen.

En tilsvarende undersøgelse i Ledernes Hovedorganisation viser samtidig, at det både gælder faglærte og ufaglærte ansatte.

En af de mange virksomheder er reklamevirksomheden Leadmill, hvor 11 ud af 15 ansatte er udlændinge, og flere kan meget vel være på vej i takt med at virksomhedens medarbejderantal skal fordobles i det næste års tid.

»I den forbindelse kigger vi ikke på, hvilket land en ny medarbejder kommer fra. Vi kigger på, hvilke kvalifikationer de har i forhold til den stilling, de skal varetage. Så for os gør det ingen forskel, om vi ansætter en dansker, svensker, rumæner, spanier eller inder. De fletter bare ind i en virksomhed, der i forvejen er multikulturel,« siger adm. direktør Henrik Fabrin.

Han peger samtidig på, at de mange nationaliteter i medarbejderstaben har været medvirkende til, at virksomheden har fået opgaver i udlandet.