Topchefer nedjusterer vækstforventninger for 2016

For tredje kvartal i træk nedjusterer danske topchefer i analysebureauet Greens' konjunkturmåling deres vækstforventninger til 2016. Seneste måling viser en vækstforventning på 2 pct., hvilket er det laveste niveau siden begyndelsen af 2015.

Berlingske Foto Mads Nipper, Grundfos Fold sammen
Læs mere
Foto: Mikkel Berg Pedersen

Det skriver Børsen.

Blandt de skeptiske erhvervsbosser er administrerende direktør i Grundfos, Mads Nipper, der for få uger siden kunne fremlægge et årsregnskab, der bød på en flot indtjening, men også på skuffende omsætningsvækst.- Vi er ikke særligt optimistiske i forhold til markedsudviklingen i 2016, og vi indstiller os på, at fremtidens vækst skal komme fra, at vinde markedsandele og ikke ved underliggende markedsvækst, siger Mads Nipper til Børsen.
Tallene understøtter, hvad cheføkonom i Dansk Erhverv, Steen Bocian, har frygtet i forhold til en ny periode med økonomisk lavvækst. Ligesom mange af direktørerne i Greens' undersøgelse ser cheføkonomen særligt eksporten som en hæmsko for væksten i danske virksomheder.- Det er tydeligt, at det især er eksporten til fjerne markeder, som er under pres, og det betyder, at der er udsigt til, at økonomien også i 2016 kun kommet til at trække op én motor, siger Steen Bocian til Børsen.

/ritzau/FINANS