Topadvokater spildte oceaner af tid på at få ret i honorar-sag

Plesner og Kammeravokaten har kastet mange ressourcer i honorar-strid vedrørende den konkursramte ejendomskoncern Sandgården. Til gengæld har udfordreren, advokat Torben Lyst, fået afvist sit krav på konkursboet

Foto: Anders Debel Hansen. Advokat Pernille Bigaard fra Plesner.
Læs mere
Fold sammen

Topadvokaterne Pernille Bigaard og Boris Frederiksen fra Plesner og Kammeradvokaten har brugt ikke mindre end 571 timer på at forsøge at få ret i en meget omtalt honorar-sag, der vedrører konkursboet i ejendomskoncernen Sandgården.

Skifteretten ved dommer Torben Kuld Hansen i København skar sidste år fem mio. kr. af advokaternes honorar på 35 mio. kr., hvilket Pernille Bigaard og Boris Frederiksen, som var kuratorer i Sandgården, var stærkt utilfredse med. De trak sagen gennem to retsinstanser, men tabte senest i Østre Landsret.

De 571 timer fremgår af den seneste cirkulæreskrivelse til kreditorerne i Sandgaarden fra begyndelsen af marts i år. Boris Frederiksen oplyser dog, at Sandgårdens kreditorer ikke kommer etil at betale for advokaternes mislykkede forsøg på at redde deres honorar.

Honorar-sagen er rejst af advokat Torben Lyst og Frederik Knudsen, som var henholdsvis juridisk direktør og økonomichef i Sandgården. De mener begge at have løn til gode i konkursboet, og de fem mio.kr., som skifteretten skar af advokatenres honorar, sikrer netop, at der er penge til at dække de to tidligere Sandgården-ansattes lønkrav.

Ad hoc-kurator Bo Lauritzen, som er udpeget af skifteretten, har dog gennemgået Torben Lysts og Frederik Knudsens lønkrav og indstiller til skifteretten, at de - bortset fra en smule overarbejde - afvises.

Torben Lyst kalder afvisningen symbolsk:

»Vii har nu fire ugers frist til at anlægge sag mod konkursboet, så skifteretsdommer Torben Kuld Hansen kan få lov at tage stilling - og så skal du bare se: Så får vi medhold til sidst igen-igen. Kurator har været komplet tonedøv i hele forløbet og har hverken gidet at interesse sig for fakta eller for juraen,« lyder Torben Lysts kommentar.