To betjente tiltalt for at modtage bestikkelse

To betjente fra Nordsjællands Politi er blevet tiltalt af Statsadvokaten for at have modtaget bestikkelse. Det har tidligere været fremme, at erhvervsmanden Karsten Ree skulle være gavegiver.

Karsten Ree Fold sammen
Læs mere
Foto: Marie Hald
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Anklagemyndigheden tiltaler nu to polititjenestemænd fra Nordsjællands Politi, der ifølge anklageskriftet har fået gratis safari i Afrika af en person, som de to tiltalte tidligere havde efterforsket i en anden straffesag. Det oplyser vicestatsadvokat Gyrithe Ulrich, Statsadvokaten i København i en pressemeddelelse.

Det har tidligere været fremme, at det var fra erhvervsmanden Karsten Ree, at de to betjente skulle have modtaget gaver.

Betjentene havde tidligere efterforsket erhvervsmanden i en straffesag, hvor han ifølge Radio 24syv var mistænkt for menneskehandel. Sigtelserne mod ham blev dog frafaldet.

»Det er meget usædvanligt at danske politifolk bliver tiltalt for at have modtaget værdifulde gaver,« siger vicestatsadvokat Gyrithe Ulrich.

De to mænd er tiltalt for overtrædelse af straffelovens § 144, som omhandler offentligt ansatte, der uberettiget modtager gaver eller andre fordele i forbindelse med deres tjeneste.

Politifolkene er tiltalt for at have fået et gratis ophold på en safaricamp i Kenya i 2015 til en værdi af cirka 22.500 kroner. Derudover er de tiltalt for på samme tur at have modtaget et gratis ophold på et resort på Zanzibar, Tanzania, til en værdi af cirka 4.100 kroner.

»Ud over, at gavegiveren tidligere havde været genstand for en strafferetlig efterforskning foretaget af de to polititjenestemænd, så har de to også ifølge anklageskriftet ydet gavegiveren såkaldt politimæssig sikkerhedsrådgivning,« skriver vicestatsadvokat Gyrithe Ulrich.

Straffesagen er sendt til Retten i Helsingør, men der er endnu ikke fastsat nogen dato for sagens foretagelse.