Tirsdagens obligationer: Renten falder i spids fra start

Det danske obligationsmarked starter tirsdagen med små rentefald, og dermed følger de danske statspapirer i de amerikanskes fodspor fra morgenstunden, hvor investorerne har sendt renten på T-bonden ned.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger kort efter børsåbningen 1 basispoint lavere i underkanten af 0,39 pct.

Investorerne holdt mandag øje med Italien og Storbritannien, og nyheder herfra vil også kunne præge renteudviklingen herhjemme tirsdag.

Sidstnævnte vil muligvis bede om en forlænget overgangsperiode for at lette overgangen ved skilsmissen fra EU, fortalte den britiske premierminister, Theresa May, mandag.

Hun tilføjede, at en forlænget overgangsperiode dog ikke grundlæggende er ønskværdig, men at det er nødvendigt, at Storbritannien udforsker mulighederne.

ITALIEN STÅR VED BUDGET TRODS KRITIK

Italien og EU er fortsat uenige om det italienske budgetforlag for 2019, da det lægger op til et underskud, der er større end kravet om maksimalt 2,0 pct. i EU's finanspagt, og det har medført kritik fra EU.

Mandag gjorde den italienske premierminister, Giuseppe Conte, det klart, at Italien vil stå ved budgettet for 2019 på trods af kritikken, og ved en pressekonference sagde Conte, at han ønsker en konstruktiv dialog med EU-Kommissionen om det kritiserede budget.

Premierministeren vurderede, at der vil være vækst i Italiens økonomi, så snart regeringens reformer er implementeret, men at næste års underskud forsat vil ligge på omkring 2,4 pct. af BNP. Ifølge Mathias Rømer Sproegel, der er makroanalytiker hos Sydbank, bygger den italienske plan på en for optimistisk prognose for den økonomiske vækst de kommende år.

»Kombineret med at Italiens budgetforslag løber fra tidligere aftaler med EU, betyder det, at EUs spidser ikke kan stille sig tilfredse med den italienske regerings budgetforslag.«

»Den italienske finansminister kom dog også med nogle forsonende toner, da han blandt andet sagde, at Italien ønskede at blive i euroen,« vurderer kan i en kommentar.

Kommissærerne i EU mødes tirsdag for at diskuttere Italiens budgetforslag.

På nøgletalsfronten er der ikke de helt store tal i vente først på dagen, hvor investorerne fra morgenstunden har fået nyt om de tyske producentpriser i september og de danske forbrugerpriser i oktober.

Overordnet faldt forbrugertilliden til 5,1 fra 6,9 måneden før. Det fremgår af tal fra Danmarks Statistik.

Først tirsdag klokken 16.00 kommer der nye tal for forbrugertilliden i eurozonen i oktober. Her venter økonomerne et fald til 3,2, viser estimater indsamlet af Bloomberg.