Tiltalt afviser at svare anklager om svindel med skat

I sag om millionsvindel med udbytteskat vil 47-årig tiltalt kun svare på spørgsmål fra sin forsvarer.

Arkivfoto: Manden fortæller onsdag ved Retten i Glostrup, at udbetalingen af godt 37 millioner kroner står som en gåde for ham. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvordan 14 anmodninger om refusion af udbytteskat endte hos skattevæsnet, har en 47-årig mand ingen anelse om. Det er ellers ham, som pengene er blevet refunderet til.

Manden fortæller onsdag ved Retten i Glostrup, at udbetalingen af godt 37 millioner kroner står som en gåde for ham.

Det er ellers mandens navn, som står på et brev fra 2007. Brevet lyder:

»Skattecenter Ballerup har behandlet Deres ansøgning om tilbagebetaling af udbytteskat. Beløbet der kan refunderes udgør kr. 37.416.285,18 og vil snarest blive overført til deres kontonr- xxxx i Griffin Bank (bank i den caribiske østat Dominica, red.).«

»Skattecenter Ballerup beklager den lange sagsbehandlingstid, og den ulejlighed dette måtte have forvoldt Dem.«

Sagens anklagere, Marie Tulling og Stig Fleischer, fik ikke mulighed for at gå den 47-årige på klingen. Han nægtede nemlig at svare på spørgsmål fra andre end sin forsvarer.

Forsvarsadvokat Martin Bekker Henrichsen spørger flere gange til, om den 47-årige er klar over, hvordan pengestrømmene i sagen hænger sammen.

»Nej det er jeg ikke,« lyder svarene igen og igen fra den tiltalte

Manden er sammen med en 68-årig ven anklaget i sagen, der er en udløber af Bagmandspolitiets efterforskning af 12,3 milliarder skattekroners forsvinden fra statskassen.

Onsdag inden afhøringen dokumenterede anklager Marie Tullin, hvordan den 47-årige skulle have ejet aktier for milliarder af kroner i selskaber som Mærsk og Lundbeck.

I hvert fald, hvis han skulle have været berettiget til den refusion af udbytteskat, som han ifølge anklagemyndigheden har fået.

Tullin viste samtidig via en gennemgang af en konto i den amerikanske Bank South, hvordan manden igen og igen stod som modtager af store pengebeløb, der blev overført via telegramtjenester.

Fra 2007 til 2011 gik der sammenlagt et beløb ind, som svarer til 28,2 millioner kroner. Martin Bekker Henrichsen vil gerne have en forklaring fra sin klient, hvor de penge kommer fra.

»De kommer fra pokerevents. Private turneringer. Det er foregået primært i USA og Canada,« lyder svaret fra den 47-årige.

Han er dog ikke i stand til at nævne navne på nogen, han har spillet med, og som kan støtte hans forklaring.

Han er heller ikke i stand til at forklare, hvordan der er gået knap to millioner dollar ind på Bank South-kontoen fra en bankkonto i en litauisk bank.

Kontoen i Litauen er særlig interessant. For på et tidspunkt gik der nemlig et beløb ind, som svarede præcis til det beløb, Skat udbetalte i refusion af udbytteskat.

Begge tiltalte nægter sig skyldige i alle anklager.

/ritzau/