Tiltale for kursmanipulation sender Glistrup på orlov

Anklager om kursmanipulation giver tidligere Parken-direktør Jørgen Glistrup karantæne fra bestyrelsesarbejde. »Dybt ulykkeligt,« siger bestyrelsesformanden, der har truffet beslutningen.

Jørgen Glistrup (th.) ses her sammen med Flemming Østergaard, der også er tiltalt i sagen om kursmanipulation. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bagmandspolitiets tiltale om kursmanipulation rammer tidligere Parken-direktør Jørgen Glistrup flere måneder, før retten har talt.

Glistrup er for få dage siden blevet sendt på orlov fra bestyrelsen i konsulenthuset Valcon, der har Danske Bank og SAS som storkunder. Her har Glistrup været bestyrelsesmedlem siden 2001, og han bliver stadig set som en vellidt og kvalificeret arbejdskraft. Det nytter dog ikke noget, når Bagsmandspolitiet har rejst tiltale mod ham, lyder forklaringen fra Valcon.

»Det er en dybt ulykkelig situation, vi er havnet i. Jørgen Glistrup har udført et stykke fremragende arbejde for os. Så derfor er det brandærgerligt og synd, at den her sag kommer op. Berettiget eller uberettiget,« siger Knud Lindberg Sant, bestyrelsesformand i Valcon, der rådgiver store danske virksomheder om bl.a. Lean-principper og innovation.

Glistrup er som ikke dømt, men Bagmandspolitiet har efter tre års efterforskning for nylig besluttet at rejse tiltale mod Glistrup, samt parkens tidligere formand Flemming Østergaard og to andre under navneforbud efter mistanke om kursmanipulation med Parken-aktier. Rent praktisk og juridisk er der intet, der forhindrer Glistrup i at deltage i bestyrelsesarbejde. Alligevel har Valcon bedt Glistrup holde sig væk fra samtlige bestyrelsesmøder, indtil retten har talt.

»Det er imens retsagen kører, at han har orlov,« siger Knud Lindberg Sant.

Valcon frygter, at retssagen vil have en afsmittende effekt på Glistrups arbejde i bestyrelsen.

»Vi har ingen mening om sagens indhold, men det faktum, at han er tiltalt, kan komme til at skygge for hans arbejde i bestyrelsen. Derfor finder vi det rigtigt, at vi stiller vores samarbejde med Glistrup på pause,« siger Knud Lindberg Sant.

Hvordan kan retssagen påvirke hans arbejde i bestyrelsen?

»Al den ståhej, der er omkring ham, det kommer til at skygge over bestyrelsesarbejdet,« siger bestyrelsesformanden.

Men Glistrup kan vel godt komme både til bestyrelsesmøder og retsmøder?

»Jeg tror, at jeg har udtrykt mig nok om det,« siger Knud Lindberg Sant.

Foruden Valcons bestyrelse er Jørgen Glistrup medlem af flere andre bestyrelser i danske virksomheder. Hverken Glistrup eller hans advokat har ønsket at kommentere Valcons beslutning.

Allerede nu lover Valcon dog, at Glistrup må gøre comeback, når han er færdig med retssagen.

»Når han forventligt er frikendt, så indtræder han igen i bestyrelsen,« siger bestyrelsesformand Knud Lindberg Sant.