Tillid til Skat, angreb på topadvokat og besøg hos pressede Maersk Line i Brasilien

Foto: Jens Nørgaard Larsen.
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen.

Har du også mistet bare en smule af tilliden til Skat efter efterårets mange skandalesager? Så er du nok ikke den eneste, og nu vil skatteminister Karsten Lauritzen (V) genoprette danskernes tillid til skattesystemet. Mandag tages første skridt. Her mødes Karsten Lauritzen med en række organisationer for at drøfte nye tiltag i to kommende retssikkerhedspakker.

Det er sjældent, at en sag fra bornholmsk erhvervsliv rumsterer så meget i pressen, som den der lige nu udspiller om fiskegiganten Insepa og den bagvedliggende fond. I sidste uge fik fonden en syngende lussing af Erhvervsstyrelsen, da myndigheden afviste et ekstraordinært vederlag på 65 millioner kroner til bestyrelsen i Insepa. Nu forlanger flere parter, at topadvokaten og bestyrelsesformand for Insepa Vagn Thorup går af og betaler for omkostningerne i forbindelse med den prekære sag.

Det bliver en trist jul i Brasilien i år. Landet er hårdt plaget af økonomisk afmatning og politisk uro. For Maersk Line, verdens største containerrederi, tegner der sig et dystert billede, der er med til at forværre den svære markedssituation, som verdens store rederier befinder sig i.

Vi hører det igen og igen: Danske virksomheder savner arbejdskraft. Faktisk gælder det for rekordmange, viser ny undersøgelse.

Dagen er den første hverdag efter den store klima-aftale i Paris, og vi holder øje med aktiemarkederne. Se, hvad der ellers sker i dag.

God dag.

Anders Rostgaard, dagens onlineansvarlige