Tidsplanen kan skride i svinget for milliarddyr Aarhus-letbane

Der er officiel åbning den 3. juni for letbanen i Aarhus, men det ser usikkert ud, lyder det fra medejer.

Letbanen i Aarhus. Her ses en del af strækningen på Randersvej i Februar. Her er en del af elmasterne til køreledninger rejst Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Der er både spor og køreledninger - men det kan tage lang tid, inden selve togene kommer.Planen om at sætte letbanen i Aarhus i gang til maj er nemlig meget usikker, og det ser ikke bedre ud med den officielle åbning den 3. juni.

Det skriver DR Østjylland.

»Sådan som jeg har forstået det, så holder det ikke,« siger udviklingsdirektør Kim Kofod Hansen fra Region Midtjylland, der ejer den kommende letbane sammen med Aarhus Kommune og Transportministeriet. Han har læst et udkast til en årsrapport for Aarhus Letbane.

»Der kan vi blandt andet læse, at der stilles tvivl om åbningsdagen, og som ejer er vi selvfølgelig interesseret i, hvad det præcis dækker over. Derfor har vi skrevet til selskabet og spurgt, om de vil uddybe det og komme med en ny tidsplan,« siger han til DR Østjylland.

Aarhus Letbane har svaret på brevet, men der er ikke kommet en ny dato.

»Vi har indtil videre fået at vide, at det kan man ikke sige lige nu, men at vi inden længe vil få et svar.«

Det har ikke været muligt at få Aarhus Letbanens direktør, Claus Rehfeldt, i tale, men hans kommunikationschef Jens Velling skriver i et svar til DR Østjylland, at arbejdet er inde i en afsluttende fase, hvor mange ting skal gå op i en højere enhed.Den endelige tidsplan - herunder en åbningsdato for Aarhus Letbane - forventes at foreligge i næste måned, skriver kommunikationschefen.

Udviklingsdirektør Kim Kofod Hansen glæder sig til at få sat en dato.- Det er almindeligt, at der lidt usikkerhed i den sidste del af fasen på store anlægsprojekter, men det vil vi selvfølgelig gerne vide noget mere om, siger han til DR Østjylland.Aarhus Kommune, Transportministeriet og Region Midtjylland har tilsammen postet knap 1.4 milliard kroner i letbaneprojektet.