Tidligere bosser i EBH Bank frifundet for børsfusk

En tidligere direktør og en tidligere investeringschef i EBH Bank er i Vestre Landsret blevet frifundet i sag om kursmanipulation af særlig grov beskaffenhed. De slipper dermed for fængselsdomme fra byretten.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vestre Landsrets mandag frifundet en tidligere direktør i EBH Bank, der også var bestyrelsesformand i det selskab, hvis aktier banken købte, og en tidligere investeringschef i EBH Bank for kursmanipulation af særlig grov beskaffenhed.

Direktøren og investeringschefen var tiltalt for at have indgået aftale om, at EBH Bank ved opkøb af aktier i det selskab, hvor direktøren var formand, skulle sørge for, at selskabets aktier ved årsskiftet 2007/2008 skulle stige fra ca. kurs 7,2 til et kursniveau mellem 8 og 8,5.

Retten i Hjørring dømte sidste sommer de to for kursmanipiulation i sagen. Direktøren blev idømt fængsel i 3 måneder, mens investeringschefen blev idømt  fængsel i 60 dage.

Men Landsretten finder det ikke bevist, at de aftaler, som tiltalen mod direktøren i EBH Bank og investeringschefen byggede på, var indgået, og dermed er de begge blevet frifundet.