Tidligere ansat advarede Skats ledelse

Ledelsen i Skat reagerede ikke på, at en centralt placeret medarbejder advarede om, at der var problemer i den afdeling, som angiveligt udbetalte et milliardbeløb til svindlere i udlandet.

Foto: Erik Refner

En centralt placeret medarbejder advarede gentagne gange Skats ledelse om, at der var problemer i den afdeling, der angiveligt har sendt mindst 6,2 milliarder danske skattekroner til svindlere i udlandet. Dog var der ingen i ledelsen, der reagerede på advarslerne, skriver TV 2, som har talt med den tidligere ansatte i afdelingen. Vedkommende ønsker at være anonym.

»Alle vidste, der var problemer. Vi reagerede på mange ting og bragte det opad i systemet,« skriver den tidligere ansatte i en mail til TV 2.

I sidste uge kom det frem, at den interne revision i Skat også advarede om, at der var problemer med håndteringen af skatterefusioner. Men hverken medarbejderens advarsler eller den interne revision var altså nok til at få stoppet svindlen.

Sidste uge anmeldte Skat svindlen til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) på baggrund af mistanken om omfattende svindel med refusion af udbytteskat. Skat menes at have udbetalt 6,2 milliarder kroner til det udenlandsk netværk, som uberettiget har anmodet om at få udbetalt udbytteskat af deres danske aktier 2.120 gange. Det er sket, selv om de udenlandske aktører ikke ejer aktier i de danske selskaber.

Ifølge flere medier blev Skat allerede for flere år siden advaret om, at kontrollen med netop refusion af udbytteskat ikke var tilstrækkelig.