Tid til alvor i alpebyen

Når den schweizske alpeby Davos i år slår dørene op til World Economic Forum bliver det i en mere alvorlig udgave end normalt. Der vil være knap så meget champagne på menuen – og langt mere verdensøkonomi.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Når World Economic Forum i morgen, onsdag, starter i Davos bliver det i en mere alvorlig udgave end sædvanligt. Den skrantende globale økonomi vil lægge en dæmper på løjerne for de 2.500 deltagere, der valfarter til Davos i Schweiz, for at diskutere veje ud af recessionen.

Ikke at det hele plejer at være fest og ballade. Men medlemmerne får i år rigeligt at gøre med at diskutere, hvordan verden skal se ud på den anden side af nedturen og krisen, og knapt så meget tid til at drikke champagne.

Sidstnævnte plejede at kendetegne investeringsbankindustrien fra Wall Street, der sædvanligvis også er repræsenteret i Davos, hvor de ifølge Jyllands-Posten lod champagnen flyde i stride strømme. Men investeringsbankerne har mildt sagt haft det hårdt i det forgange år, og derfor vil en række af topcheferne ikke være til stede ved årets topmøde.

Det vil til gengæld ikke mindre end 1.400 erhvervsledere, 60 ministre og 43 stats- og regeringschefer. Blandt de sidste nævnte har både Kinas premierminister Wen Jibao og den russiske regeringschef Vladimir Putin meldt sig under Davos-fanerne, og generelt har opmærksomheden omkring World Economic Forum været større end ellers.

Både erhvervsfolk og politikere er ifølge Jyllands-Posten ivrige efter at komme med bud på en vej ud af krisen. Det får de så mulighed for de næste par dage, når World Economic Forum løber af stablen fra den 28. januar til den 1. februar.