Thor P. ikke overrasket over kommunerne

Finansministeren tager det med et gran salt, at kommunerne varsler skattestigninger og dermed bryder aftalen med regeringen. Det gør de altid, siger han.

Det ryster ikke finansminister Thor Pedersen (V) synderligt, at kommunerne har varslet skattestigninger for 1,9 milliard kroner. Det gør de nemlig altid, siger han.

- Der er ikke noget nyt i, at kommunerne i den første fase af budgetlægningen, når de ser på ønsker og muligheder, har store udfordringer. Og det er klart, at udfordringen ikke bliver mindre af, at det er nye, større kommuner, siger Thor Pedersen til Ritzau.

I juni indgik regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) en aftale om kommunernes økonomi i 2008. Her tillod regeringen en samlet skattestigning på 750 millioner kroner. Men allerede nu ser det ud til, at kommunerne bryder aftalen med 1,15 milliarder kroner. Men finansministeren er stadig fortrøstningsfuld.

- Jeg har tillid til, at det vi har aftalt, også er det, der danner grundlag for den kommunale økonomi næste år, siger Pedersen.

/ritzau/