Terror og skidt vejr rammer Legolands ejere hårdt

Aktierne i Merlin Entertainments, Legolands ejere, falder markant efter britiske angreb og møgvejr i Europa.

Aktierne i Merlin Entertainments, Legolands ejere, falder markant efter britiske angreb og møgvejr i Europa. Fold sammen
Læs mere
Foto: PIERRE DUCHARME
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har været en hård sommer for Merlin Entertainment, der ejer Legoland-parkerne. Ikke bare har vejret været skidt, striben af angreb mod civile i Storbritannien har samtidig sat sig i kunderne.

Aktierne i Merlin Entertainments, der er delvist ejet af Legofamilien, falder med markant 20 procent tirsdag morgen som følge af regnskabet.

»Efter en stærk tidlig sæson for de fleste af vores forretninger har vi haft en svær periode over sommeren, da striben af terrorangreb i Storbritannien påvirkede Midway London og forretningen for forlystelsesparker i Storbritannien.«

»Dårligt vejr i Nordeuropa og ekstremt vejr i Italien og Florida har også ramt forretningen i højsæsonen,« skriver Merlin Entertainment i sit regnskab.

Trods den svære periode er omsætningen steget for Merlin Entertainment, hvor specielt Legoland-parkerne er vokset markant i lyset af flere nye parker og udvidelser af eksisterende parker.

Men udsigten for gruppen som helhed er ikke, hvad den har været. Specielt ikke i Storbritannien, der er hjemmemarkedet.

Derfor vil Merlin Entertainments spare på investeringerne og kanalisere flere penge over i nye parker og markeder.

Blandet andet skal der åbnes en Legoland-park i New York i USA i 2020.

Selskabet annoncerer også nye samarbejder med overlevelseseksperten Bear Grylls og det populære børnekoncept Gurli Gris.

Det skal gøre Merlin Entertainments endnu mere differentieret i en hård tid.

»På trods af diversiteten i vores forretning - geografisk, brandmæssigt og segmentmæssigt - bliver vores markeder igen og igen ramt af eksterne chok, ikke mindst terrorisme, der har nået en hidtil uset intensitet i Europa.«

»Vi oplever også markant pres på omkostningerne, hovedsageligt fra arbejdsmarkedslovgivning,« skriver Melin Entertainments.

Merlin Entertainments syn på fremtiden er ikke meget bedre.

»Mens det er for tidligt at forudsige udviklingen i 2018, er det sandsynligt, at de trends, vi har oplevet i London, vil fortsætte i den overskuelige fremtid,« skriver selskabet.