Tank benzin hurtigt - før prisen stiger

Det er nu, der skal tankes benzin på den firehjulede. Priserne står nemlig til at stige stort i næste uge, efter at prisen på olie skød i vejret med ti procent natten til fredag.

Det gælder om at få fyldt bilen med benzin eller diesel - hurtigst muligt. Priserne på brændstof er nemlig med stor sandsynlighed op, endda ganske betydeligt inden længe. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Det gælder om at få fyldt bilen med benzin eller diesel - hurtigst muligt. Priserne på brændstof er nemlig med stor sandsynlighed op, endda ganske betydeligt inden længe. Det er prisstigninger på helt op til 50 øre per liter, der er udsigt til i løbet af få dage.

Det vurderer investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet.

Han siger, at det ikke kun aktierne, som er faldet på det sidste og har skabt bedre indkøbsmuligheder. Også råoliepriserne er faldet markant og det har bilisterne i høj grad kunne mærke den seneste måned med fald i listepriserne på over én kroner per liter brændstof – benzin såvel som diesel.

De seneste dage har der dog igen været tale om stigende råoliepriser. Torsdag og fredag er prisen på råolie steget med så meget som ti procent.

»Det skyldes en kombination af to forhold,« siger Per Hansen.

»Nemlig bedre end ventede amerikanske BNP-ta og at onsdagens amerikanske lagertal for olie viste et overraskende stort fald.«

»Men forskrækkelsen over Kina er også aftagende,« siger Per Hansen.

Priserne på olie har ellers været faldende i en længere periode på grund af frygt for lavere vækst, amerikansk skifergas og udsigten til at Iran vil øge udbuddet af olie på et i forvejen overforsynet marked. Oven i det hele har efterspørgslen fra Kina været aftagende.

Her til formiddag nedsættes listeprisen på benzin endnu engang med 10 øre. Men det bliver nok sidste nedsættelse i denne omgang.

»I næste uge vil priserne, med de råoliepriser og den dopllarkurs, som gælder lige nu, igen gå op og stigninger i størrelsesorden 35 til 50 øre per liter er realistiske, når de seneste dages stigninger i oliepriser slår igennem hos forbrugerne,« siger Per Hansen.

Så det gælder om at tanke i dag og spare i næste uge.