Talsmand for svindelmistænkt: Dette er en heksejagt

Den hovedmistænkte i den kæmpe sag om svindel med dansk udbytteskat for 12,3 mia. kr. går nu til modangreb på de danske myndigheder.

Sanjay Shah Fold sammen
Læs mere
Foto: ART. org
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jeg er uskyldig. Stop heksejagten. Og hvad med andre mistænkte?

Sådan kan man sammenfatte reaktionen fra den britiske finansmand Sanjay Shah, der er den hovedmistænkte i sagen om svindel med dansk udbytteskat.

Via en talsmand, Jack Irvine, skyder Sanjay Shah nu tilbage mod skatteminister Karsten Lauritzen (V) og de danske myndigheder, der sent tirsdag kunne fortælle, at det samlede omfang af svindlen nu er vokset til 12,3 mia. kr.

»En mere erfaren minister havde måske først bestilt en diskret undersøgelse, før han kom farende ind i en stor international politiaktion, som er pinlig for Danmark og reducerer tilliden til de finansielle kontrolsystemer,« lyder det i en mail fra Jack Irvine.

»Min klient gentager endnu engang, at han er helt uskyldig i enhver fejlbehandling. Vi finder det mærkeligt, at ministeren fortsætter med at fremhæve min klient,« tilføjer Jack Irvine.

I mailen fremhæver han en anden gruppe mennesker, der tilsyneladende også lever i Dubai ligesom Sanjay Shah.

»Hvorfor er de aldrig nævnt? Dette udvikler sig til en heksejagt«, skriver Jack Irvine.

I august 2015 kom det frem, at der var blevet svindlet med dansk udbytteskat for 6,2 mia. kroner i perioden 2012-2015. Den formodede svindel er nu svulmet fra først 9,1 mia kr. til nu 12,3 mia. kr, hvoraf Bagmandspolitiet har beslaglagt 2,1 mia. kroner. Ifølge retsdokumenter, som Berlingske har set, er den britiske finansmand Sanjay Shah, der bor i Dubai, den hovedmistænkte i svindelsagen, og Bagmandspolitiet jagter netop nu de mange forsvundne penge og den formodede bagmand.

Ifølge mailen fra Jack Irvine skal stigningen i omfanget af »den såkaldte svindel« ikke tilskrives Sanjay Shah.

»Hr. Shah har hele tiden fastholdt, at der ikke har været noget svindel i hans organisation, og at refusionen af 9,1 mia. kr. blev betalt legalt til hans klienter,« skriver Jack Irvine.

Det er ikke første gang, at Sanjay Shah afviser alle beskyldninger om svindel. I et interview med Dagbladet Børsen afviste han i marts alle beskyldninger.

Berlingske tilbageholder navnet på den gruppe mennesker, som Sanjay Shahs talsmand udpeger i mailen, da de ikke har haft mulighed for at forholde sig til anklagerne.