Tabte 125 millioner kroner på aktier i Roskilde Bank

I foråret 2008 ville Kenneth Schwartz Thomsen sælge de bank-aktier, han havde købt for penge lånt i banken. Men banken ville ikke købe.

Foto: Brian Bergmann. Arkivfoto
Læs mere
Fold sammen

Da økonomien begyndte at stramme til i Kenneth Schwartz Thomsens ejendomskoncern i foråret 2008, besluttede han at sælge sine aktier i Roskilde Bank. Aktierne havde banken lånt ham 125 mio. kr. til at købe.

I sin redegørelse om sin ejendomskoncerns fald i Retten i Helsingør i går fortalte den konkursramte ejendomsmatador, at han i første halvår af 2008 besluttede at realiserede sine 200.000 aktier i Roskilde Bank, selv om han måtte tage et stort tab på investeringen.

Aktierne havde været 125 mio. kr. værd, da han købte dem. Men siden var det gået ned ad bakke for aktiekursen, og nu var de mange aktier bare 41 mio. kr. værd. Men Schwartz havde brug for pengene og besluttede sig for at sælge.

»Men banken oplyste, at den ikke ville købe den store portion aktier. Og hvis jeg skulle sælge dem uden yderligere kurstab, måtte det ske over meget lang tid,« forklarede den konkursramte matador i retten. I en pause i retsmødet forklarede han over for Berlingske, at det store lån til aktiekøbet kostede ham flere hundrede tusind i renter hver måned.

Det lykkedes ham aldrig at sælge bankaktierne, fordi august 2008 gik Roskilde Bank konkurs, og aktierne blev værdiløse.

Kenneth Schwarz Thomsen skal afhøres endnu tre hele dage i februar og marts. Derefter er der indkaldt en mindre hær af vidner. Der er afsat omkring 30 retsmøder til sagen, som først afsluttes til august. Hvis den konkursramte matador kendes skyldig, risikerer han flere års fængsel.