Sygeplejersken, der blev hardcore forretningsmand

Ambitionerne rakte videre end til daglig pleje af patienter, så da Henrik Wulff som nyuddannet ikke blev direktør på Rigshospitalet, hoppede han ud af den hvide kittel og ind i den internationale forretningsverdenen, hvor han står i spidsen for en milliardomsætning.

Henrik Wulff er uddannet sygeplejerske og søgte som nuyddannet jobbet som direktør på Rigshospitalet. Nu står han i spidsen for Bayer Pharmaceuticals på de skandinaviske markeder. Foto: Jonas Skovbjerg Fogh Fold sammen
Læs mere

Da Henrik Wulff en dag i 2007 kom hjem og sagde til sin kone og sine fire børn, at nu kunne de godt pakke taskerne, for nu flyttede familien til Dublin, var svaret klart: Nej. Børn og kone skulle ingen steder. Men det forhindrede ikke Henrik Wulff i at tage jobbet som chef for det irske marked for den tyske medicinalkoncern Bayer. Henrik Wulff pendlede – ud søndag aften og hjem fredag – mellem Dublin og København.

Tre år senere kom Henrik Wulff igen glad hjem til familien og gav dem den samme besked: Pak taskerne, vi flytter til Warszawa! Denne gang sagde fru Wulff ja, mens de fire teenagere stadig vendte tommelfingeren nedad til farens melding. Alle fik deres vilje. Hr. og fru Wulff flyttede til Warszawa, mens de fire børn blev parkeret i en lejlighed i København sammen med familiens hund.

Den dag i dag tænker Henrik Wulff stadig, at det måske ikke var den helt gode forælder, der efterlod sin 17-årige datter i en lejlighed med sine storebrødre, mens far plejede karrieren i det store udland. Men sådan blev det.

Klare ambitioner

Det lå ikke umiddelbart i kortene, at Henrik Wulff skulle ende som chef for et af Europas største medicinalfirmaer og mere eller mindre rejse til et nyt land hvert tredje år. Og så alligevel. Godt nok er han uddannet sygeplejerske, men allerede som nyuddannet søgte han et job som direktør på Rigshospitalet. Det fik han (selvfølgelig) ikke, men ambitionerne var klare. Henrik Wulff ville ud af den hvide kittel og ind et sted, hvor han kunne udleve sine ambitioner og kombinere sin viden inden for sundhed med den erhvervsuddannelse, han også havde taget.

Karrieren har indtil nu taget Henrik Wulff til Sverige, England, Irland, Polen – nogle gange med familien, andre gange som pendler – de seneste 15 år for den tyske medicinal- og kemikoncern Bayer.

De seneste to år har den nu 57-årige forretningsmand stået i spidsen for Bayer Pharmaceuticals på de skandinaviske markeder, og det har været to år, der har adskilt sig fra de fleste andre i Henrik Wulffs karriere. I stedet for at skære organisationen til, som Henrik Wulff har haft til opgave utallige gange, er fokus med en attraktiv pipeline nu rettet mod toplinjen, og jagten er gået ind på markedsandele.

Bayer fik for to år siden godkendt en række vigtige produkter, og det seneste år er Bayers lægemiddeldivision i Danmark vokset med 80 procent på et dansk marked, som kun er vokset med cirka tre procent, og det lader til at passe Henrik Wulff godt, at hans opgave i de hjemlige omgivelser handler om udvikling frem for afvikling.

Henrik Wulff bor i dag med sin kone i Stockholm; en by, han er blevet svært betaget af, og hvor han holder formen ved lige med løbeture. De fire – nu voksne – børn bor i København, men besøger jævnligt forældrene i den svenske hovedstad. Hvad datteren angår, bliver farens dårlige samvittighed udnyttet, når der skal lokkes sushi ud af ham. Det virker angiveligt.