Sygemelding per sms

Danskerne melder sig i stigende grad syge på jobbet via sms.

Foto: Colourbox
Grænserne for, hvad vi danskere bruger mobilen til, rykkes til stadighed. Vi melder os i stigende grad syge på sms, fotograferer hvem vi vil, når vi vil og inviterer gerne mobilen med som legekammerat, når der skal hygges i soveværelset. 

I følge 3’s kunder, er det ved at være en saga blot, at der skal et host og en hæs stemme til for at overbevise chefen om, at man er blevet lagt ned af en ondsindet virus. En rundspørge om mobiladfærd blandt 1.500 af teleselskabets kunder viser, at op imod 30 procent synes, det er helt i orden at melde sig syg på sms.

- Mobiltelefonen er blevet vores primære kommunikationskanal, da den aldrig er mere end en armslængde væk. Vi har den med overalt, og vi bruger den præcis, som det passer os, siger Stine Green Paulsen, kommunikationschef, 3 Danmark.

Grænseløst

Det er især mænd mellem 25 og 45 år, der ikke har problemer med at melde sig syge på sms. Her synes hver tredje mand, det er OK, mens blot hver fjerde kvinde er enig. Det overrasker derimod, at blot 22 procent af de unge under 25, synes det er OK med sms-sygemeldingen. Og når man passerer de 45 år, så falder accepten igen,

Grænserne for, hvad man kan tillade sig at bruge mobiltelefonen til, har i det hele taget rykket sig betydeligt. For eksempel 30 procent ingen grund til at spørge om lov, inden de tager billeder eller optager film af andre mennesker.

- Fortsætter udviklingen i den retning, varer det vel ikke længe, før det også bliver almindeligt at bruge mobilen til at slå op med kæresten eller sige op på jobbet, men så langt er det dog kun en brøkdel af deltagerne i undersøgelsen, der går på nuværende tidspunkt,” siger Stine Green Paulsen.