Syge ansatte går glip af millioner

Kun hver tredje lønmodtager ved, at de kan få tusindvis af kroner fra forsikringen, hvis de bliver alvorligt syge.

Kræftramte og folk med blodprop eller anden kritisk sygdom har ret til erstatning fra den forsikring, som arbejdsgiveren betaler. Men det ved kun en tredjedel af Danmarks 2,5 millioner lønmodtagere, skriver Avisen.dk.

Det viser en ny undersøgelse, som Gallup har foretaget blandt 1.000 af Industriens Pensions 210.000 medlemmer.

- Det er et stort problem, når så få ved, at de har ret til penge, hvis de fx får kræft. For det kan gå hårdt ud over de syges økonomi, siger Lars Kofoed jurist for Kræftens Bekæmpelse til Avisen.dk.

Et krav skal anmeldes senest tre år efter, at diagnosen er stillet. Men fordi mange kritisk syge ikke ved, at de har en forsikring, anmelder de ikke kravet i tide og går derfor glip af pengene.

- Forsikringsselskaberne ved, at mange ikke kender til forsikringerne. De bør derfor se bort fra forældelsesfristerne, indtil der er udviklet metoder, der betyder, at kritisk syge automatisk får besked om deres forsikring, når de bliver syge, siger Lars Kofoed til Avisen.dk.

Kræftens Bekæmpelse har tidligere anslået, at 10 procent af dem, der hvert år rammes af kræft går glip af den erstatning, de har krav på, fordi de mangler kendskab til forsikringen. Industriens Pension har udregnet, at det svarer til cirka 80 millioner kroner.

- Få sætter sig ind i den pensionsordning, de har via jobbet. Folk ser mest på, hvor meget de sparer op til alderdommen, men glemmer at se på, hvad forsikringerne dækker, siger Jens Almegaard kommunikationschef for Industriens Pension til Avisen.dk.