Syddansk jobmesse skal tiltrække tyskere

Messe.800 tyskere har meldt sig til Jobmesse Kolding.

Business Koldings jobmesseinitiativ, hvor danske virksomheder kan møde tyske ansøgere, har allerede modtaget over 800 tyske deltage-tilmeldinger.

Initiativet udvides og tilbydes nu også til hele region Syddanmarks virksomheder.

Jobmesse Kolding den 29. januar er nu blevet en massiv succes med mere end 800 tilmeldte tyskere, som er interesseret i et job i Danmark.

Det er ufaglærte indenfor produktion/lager, ingeniører, håndværkere, mekanikere og faglærte indenfor it og sundhedsvæsen, der har tilmedt sig.

Med omkring fire millioner arbejdsløse i Tyskland og en ledighed på over 20procent i enkelte delstater er abejdsløshedsproblemet i Tyskland meget stort.

Jobmesse Kolding har derfor fanget de tyske mediers interesse, og jobmessen har været omtalt massivt i Tyskland.

Det har resulteret i, at Business Kolding dagligt modtager flere hundrede henvendelser fra ledige tyskere.

De fleste takker ja til tilbuddet om at blive kørt gratis i busser fra forskellige byer i Tyskland til Kolding.

Der er foreløbig 30 virksomheder tilmeldt jobmessen med 160 ledige jobs.

Disse virksomheder kommer hovedsageligt fra Kolding, hvor jobmessen indtil videre er blevet markedsført, men på grund af det store antal tyske ansøgere tilbydes deltagelse på jobmessen nu til hele region Syddanmarks virksomheder.

- Det er med stor glæde, at vi kan konstatere, at så mange virksomheder i Kolding har taget mod tilbuddet om en stand på jobmessen. Jobmessen vil helt klart medvirke til en løsning af problemet vedrørende mangel på arbejdskraft. Derfor udvider vi nu også jobmessen til at omfatte hele region Syddanmark. Hvis der er virksomheder i region Syddanmark, som mangler arbejdskraft, så bør de tilmelde sig Jobmesse Kolding nu. Der kommer mindst 1.000 potentielle ansøgere, så her er mulighed for at få løst problemet med mangel på arbejdskraft, siger direktør Bjarke Wolmar fra Business Kolding.

I forbindelse med markedsføringen af jobmessen i region Syddanmark har Business Kolding henvendt sig til regionsrådsformand og formand for vækstforum Carl Holst for et samarbejde.

- Når nogen seriøst og professionelt leverer et initiativ, der kan være til gavn for mange virksomheder, så arbejder vi naturligvis for, at det kommer hele region Syddanmark til nytte, siger Carl Holst.

- Jobmessen er netop den type initiativ, der skal til for, at vi kan synergi og endnu mere vækst i Syddanmark. På den måde kan vi give virksomhederne de mest optimale vilkår og opnå vores målsætninger for regionen, fortsætter formanden Carl Holst.

Initiativet er skabt gennem et tæt samarbejde med det tyske Arbeitsamt, og danske ledige er også inviteret til messen via AF. De ledige jobs spænder bredt fra sygeplejesker, ingeniører, håndværkere, teknikere og chauffører.

Intersesserede kan klikke ind www.jobmessekolding.dk for mere information.

lrs