Sydbank hæver vækstprognose for dansk økonomi

Sydbank foretager en solid opjustering af sit estimat for væksten i det danske bruttonationalprodukt (BNP) i 2017, efter at der har været overraskende godt gang i kedlerne hidtil i år.

Sydbank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Banken venter nu, at væksten lander lige under den magiske grænse på to procent - på 1,9 pct., hvilket er noget mere end den tidligere forventning på 1,6 pct.

- Dansk økonomi har haft positiv kvartalsvis vækst i fem kvartaler i træk. Det er en tangering af den hidtil længste periode med positiv vækst siden finanskrisen, og det understreger, at opsvinget har bidt sig fast i dansk økonomi.

- Vi forventer, at opsvinget vil fortsætte og blive drevet frem af et arbejds- og boligmarked i fremgang, der fortsat vil give medvind til privatforbruget, skriver makroøkonom Søren V. Kristensen fra Sydbank.

Banken ser samtidig lyse udsigter for eksporten, som kan nyde godt af en højere vækst på størstedelen af de primære eksportmarkeder.

- De lyse udsigter trues dog af flaskehalse, stigende protektionisme og en knirkende kinesisk økonomi. På bundlinjen forventer vi, at væksten i 2017 vil tiltage til 1,9 procent og i 2018 aftage lidt til 1,7 procent, skriver Sydbank-økonomen.

Holder prognosen stik, vil der være tale om den højeste vækst siden 2010.