Sydbank: EU-bøden er alvorligt ubelejligt men håndterbar

Selv om den bøde, som EU netop har idømt SAS endnu en gang, er betydelig, kan flyselskabet godt håndtere det.

ARKIVFOTO 2015 af SAS-fly (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Det vurderer Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef ved Sydbank over for Ritzau Finans.

»Det er ikke livstruende for SAS, men det faktum, at bødens størrelse svarer til 7-8 pct. af selskabets børsværdi fortæller, at det altså er en meget stor bøde i SAS-regi,« siger han.

Bøden er på 70,2 mio. euro. Det svarer til 520 mio. kr.

»Man havde gerne været det foruden, især når de har startet med at få bøden og hensat penge, men siden hen indtægtsført dem igen, fordi sagen blev annulleret. Jeg kan godt forstå dem, hvis de føler, at de bliver rykket lidt rundt i manegen,« siger Jacob Pedersen.

Han påpeger dog, at det som sådan ikke bliver et problem for SAS at betale bøden, da de har finansielt beredskab til det. Alligevel kan det gå ud over andre investeringer, som SAS havde i kikkerten.

»For at sætte det i perspektiv, så svarer en halv milliard til nyt interiør i flyene og high speed-wi-fi. Deres finansielle beredskab gør, at de sagtens kan betale bøden. Men det er naturligvis aldrig spændende at få en bøde på en halv milliard,« siger Jacob Pedersen.

Kursmæssigt reagerer SAS-aktien ikke på bøden - aktien handles uændret 11,5 kr., hvilket er uændret fra torsdag. I Sverige sætter aktien sig 5 øre til 14,65 svenske kr.