Sydbank: Både godt og skidt i DONG-regnskabet

DONG Energys første regnskab som børsnoteret selskab indeholder både godt og skidt nyt om driften i den store energikoncern. Men man skal ikke hænge sig for meget i udsvingene fra kvartal til kvartal, mener aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank.

Dong Energys første regnskab som børsnoteret selskab indeholder både godt og skidt nyt om driften i den store energikoncern. Fold sammen
Læs mere
Foto: JEPPE BJOERN VELJOE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Det er svært at give en skarp konklusion på sådan et regnskab, fordi der er så mange dele, der flytter sig, siger Morten Imsgard til Ritzau Finans i en første kommentar efter regnskabet.

- Overordnet er indtjeningen i andet kvartal lidt lavere, end jeg havde regnet med, men man skal passe på med at tolke for meget på ét kvartal, fortsætter Sydbanks analytiker.
Kigger man på de enkelte divisioner, er vindmølleforretningen som ventet i vækst, men den hæmmes af svagere blæsevejr i kvartalet, hvilket er en faktor, der altid vil svinge, påpeger Morten Imsgard.

Olie- og gasforretningen klarer sig til gengæld stærkt, da produktionen var højere end ventet, men der skal man huske, at indtjeningen er "kunstigt høj" på grund af salgskontrakter, der blev indgået, da olieprisen var en hel del højere, end tilfældet er i dag.

DONGs største division målt på omsætning, Distribution & Customer Solutions, er ramt af en dårligere indtjening, især i afdelingen Markets, der er udfordret af udsving i markedspriserne.

- For mig er det væsentligste, at de fortsætter med at opføre de havmølleparker, der ligger i pipelinen. Der kan man se i det her kvartal, at der kan være lidt problemer med for eksempel nettilslutning, så der er altså nogle risikomomenter. Men overordnet ser det ud til, at man er godt på vej med de projekter, som skal drive selskabet frem, konkluderer Morten Imsgard.

DONG-aktien falder 1,6 pct. efter fem minutters handel torsdag morgen oven på regnskabet til 277,70 kr. Men aktien steg også onsdag op til regnskabet 3,6 pct. til 281,90 kr. - den højeste kurs, siden selskabet for knap to måneder siden kom på børsen til en pris på 235 kr. per aktie.