Svenskerne fjerner topskatten - det presser Danmark

Mens en ferierende skatteminister Kristian Jensen (V) glæder sig over, at topskatten i Danmark bliver sænket til nytår, kan vores naboer i Sverige sætte næsen op efter, at den helt forsvinder.

Foto: Niels Ahlmann Olesen.
Læs mere
Fold sammen
Den borgerlige svenske regering går i hvert fald til valg næste år på at afskaffe værnsskatten, der svarer til topskatten herhjemme. Årsag: Den kvæler iværksætterlyst og bidrager ikke med et nævneværdigt provenu til statskassen.

Det samme burde danske politikere gøre, mener tænketanken Cepos, som dog modsiges af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Det skriver dagbladet Børsen onsdag.

- Vi må anerkende, at der er en hård konkurrence mellem landene om de bedste hoveder. Og her er vi dårligt stillet med verdens højeste skattetryk og en marginalskat, der er alt for høj. Skattereformen reducerer den øverste marginalskat en kende, men indregnes verdens højeste forbrugsskatter ligger den øverste marginalskat på 67 pct. Det er alt for højt og skader velstanden, siger cheføkonom i Cepos, Mads Lundby Hansen, til avisen.

Forbrugsskatter dækker over alt fra moms og bilafgifter til afgifter på benzin, og selv efter skattereformens indførelse næste år er der kun få lande, der plyndrer borgerne i samme grad som herhjemme, viser tal fra OECD.