Svenskere lokkes til Danmark

Erhvervslivet skriger efter arbejdskraft, og du får ofte høje en højere løn. Sådan står der på en ny hjemmeside, der skal inspirere svenskerne til at søge job i Danmark.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>På hjemmesiden kan www.jobbidanmark.nu kan svenskerne blandt andet finde praktiske oplysninger og læse otte pendleres erfaringer med at arbejde i Danmark.

Også arbejdsgiverne i Danmark får en hjemmeside, hvor de kan blive klogere på, hvordan de skal hente svenskerne til Danmark. Den hedder www.svenske-muligheder.nu.

Omkring 14.400 svenskere pendlere hver dag over Øresundsbroen for at arbejdet i Danmark, og tre ud af fem arbejdstagere i Skåne søger eller overvejer at søge job på den anden side af sundet, ifølge jobbidanmark.nu.

Det er Øresundsbro Konsortiet, der står bag de to nye hjemmesider.

- For Øresundsbron er det meget positivt, at integrationen på arbejdsmarkedet nu sker så hurtigt. Vi kan se en vækst i pendlingen på cirka 40 procent i år, og nu lancerer vi en informationskampagne, som skal vise både arbejdstagere og arbejdsgivere, at det er nemt og fordelagtigt for begge parter at søge arbejde eller medarbejdere på den anden side af sundet, siger Øresundsbro Konsortiets markedsdirektør Jacob Vestergaard.

Læs mere på www.jobbidanmark.nu