Svensk valuta når svageste niveau siden 2012

Sandsynligheden for en rentenedsættelse hos den svenske centralbank, Riksbanken, blev øget torsdag med offentliggørelsen af et uventet fald i de svenske forbrugerpriser i november målt i forhold til måneden før.

Foto: Thomas Nielsen

På valutamarkedet har reaktionen været en svækkelse af den svenske krone til 0,8244 danske kr. fra et niveau på 0,8260 umiddelbart før nøgletallet blev kendt. Dermed ligger den svenske krone i det svageste niveau over for den danske valuta siden juni 2012.

De svenske forbrugerpriser faldt i november med 0,1 pct. fra oktober, hvor der ifølge Bloomberg News var ventet uændrede priser. På årsbasis var der tale om marginale prisstigninger på 0,1 pct. mod en ventet stigning på 0,2 pct.

Goldman Sachs betegner ifølge Bloomberg News inflationstallene som "en smule til den svage side" og vurderer, at de "øger sandsynligheden for en rentenedsættelse fra Riksbanken i næste uge" - men der forudses en "meget tæt beslutning."

Den ledende rente i Sverige ligger aktuelt på 1,0 pct., mens det foreløbige konsensus ifølge Bloomberg News er en nedsættelse til 0,75 pct. på mødet den 17. december.Ritzau/Finans